Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii nu mai pot opta pentru vaccin. Valeriu Gheorghiță: 'Persoanele care se vor programa din 10 februarie vor fi vaccinate cu AstraZeneca'

inquamFOTO
valeriu gheorghita

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a explicat faptul că vaccinul este mai eficient dacă rapelul este făcut la opt săptămâni.  Din 10 februarie vor fi deschise 180 de cabinete de vaccinare, iar cei doritori vor fi vaccinați cu AstraZeneca.

”Am ales să vaccinăm la 8 săptămâni; arată că datele de eficacitate vaccinul e mai eficient. Există și alte date în curs de evaluare, iar la aflarea datelor și România se va ralia noilor norme. La AstraZeneca nu avem datele la persoanele de peste 55 de ani, nu sunt gata datele clinice.  (...) Estimăm că vaccinul va fi valabil în viitor la toate categoriile de vârstă.

Cei cu boli autoimune se pot vaccina. Singurul lucru ar fi măsura în care o persoană cu probleme dezvoltă anticorpi.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Din 15 februrarie deschidem 180 de cabinete. Distribuția a început de astăzi. Programarea în aceste centre începe din 10 februarie. Persoanele vor avea ca limitare pe platformă vor avea vârsta de până la 55 de ani. Persoanele programate din  10 februarie vor fi vaccinate cu AstraZeneca.

În luna martie vom mai deschide aproixmativ 200 de cabinete, de la Pfizer și Moderna”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.