Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românul care a renunțat la afacerea din diaspora și s-a întors acasă, să crească vaci Angus

mediul rural
Românul care a renunțat la afacerea din Londra și s-a întors acasă, într-un sat din Călărași, să crească vaci Angus
În urmă cu opt ani, Alin Căprilă, 36 de ani, lucra în Londra. Deținea împreună cu fratele său o firmă de construcții, unde peste 90% dintre angajați erau români. Profitul business-ului ajunsese la valori cu șase cifre, când a luat hotărârea să se întoarcă în România și să-și deschidă o afacere în agricultură. In Marea Britanie a pornit de jos, lucrând mai întâi la cules de căpșuni. Avea 21 de ani și era student în anul I la Facultatea de Agronomie, la București.
"Ne-am dorit să demonstrăm că și în România se poate face un business sănătos, fără șmecherii. E ambiția de a face ceva acasă la noi, pentru ai noștri”, zâmbește Alin Căprilă. Cu banii câștigați în afacerea din construcții, Alin s-a întors într-un sat din Călărași, în comuna Mănăstirea, în apropiere de locul în care a copilărit. Fratele său Marius a rămas cu familia sa în Londra, la firma de construcții, dar a continuat să trimită bani. Au cumpărat sediul care a aparținut fostului CAP Coconi. În fiecare an au achiziționat terenuri agricole, iar acum au 560 de hectare, majoritatea în proprietate.
În 2015 au adus din Scoția, de la una dintre cele mai mari ferme zootehnice, 40 de vaci Angus de carne și doi tăurași. Cireada a ajuns în prezent la 170 de capete. Hrana animalelor o asigură în ferma lor vegetală. Doar șrot, sare și calciu cumpără. Sursa: Republica

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.