Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românul trăiește mai prost astăzi decât acum 3 ani

Cu bani mai mulți, cumpărăm mai puțin. De ce? Din cauza celor 36 de taxe noi sau majorate sub Guvernul Ponta, fără nicio analiză de impact, care au sărăcit și mai tare românii cu drag de muncă. PSD dezvoltă statul prădător, nu statul partener. Taxează și nu îmbunătățește calitatea niciunui serviciu public. Românul plătește mai mult pentru funcționarea statului ineficient. Asta vă doriți, români?

 

Taxonta lovește și fuge. Vrea să fugă acum de guvernare la Cotroceni. Ponta trebuie însă privit atent: minte și corupe cu insistență. Ponta nu obosește să biciuiască românii cu taxe, cu minciuni și cu promisiuni rămase doar la stadiul de intenție. TVA nu a revenit la 19%, așa cum a promis. Ați uitat cum promitea că o va face în prima zi de guvernare? Au trecut anii. Toată logica fiscală din preajma campaniei este pur electorală. România a obosit. Trebuie să punem capăt minciunii și supra-taxării.

Cum gândește românul strategia economică a PSD?

Plătesc gazul, cablul sau curentul? Plătesc noua taxă Ponta pe stâlp. Pun sămânță de cartof sau de sfeclă în pământ? Pac, taxa Ponta. Am oi, porci, capre sau văcuțe? Hai cu ele la prim-taxatorul Ponta! Pădurea şi peștele au rămas netaxate? Nicidecum! Ponta ia banul pe aer şi apă. Agricultorii sunt impozitați în plus de Ponta cu 16% pe veniturile din creșterea și exploatarea animalelor, din cultura plantelor și din valorificarea produselor agricole. Fermierii nu scapă nici de taxa pe clădirile speciale, cea mai mare din UE. Serele, silozurile, grajdurile, depozitele și practic toate mijloacele de producție ale fermierilor sunt impozitate de PSD. Din subvențiile de la stat pentru fermieri 16% ajung tot în buzunarul guvernului.

Sunt pensionar și trag folos dintr-o chirie sau arendă? Taxă! Ponta a pus CAS pe aceste venituri.

Intru în spital! Intră după tine Ponta, să-i dai taxa de spitalizare. Bolnavii sunt taxați de Ponta cu 10 lei pentru fiecare zi de spitalizare.

Pornesc mașina să fug? Ponta e în rezervor. Ponta e și la eșapament. Nu se oprește să-mi măsoare emisiile. Taxă, domnule! Taxa pe timbru de mediu este acum mai mare cu 10% față de vechea taxă de poluare. Transportatorii mai mici sau mai mari sunt cu toții taxați la fiecare plin făcut. Ponta a crescut taxele la benzină și la motorină cel mai mult din UE. Nu este departe momentul aberant când vom ajunge să plătim cel mai scump carburant din Europa. Prețurile majorate la carburanți se regăsesc în prețurile tuturor bunurilor pe care le cumpăram zi de zi.

Am casă? Nu stau liniștit, plătesc în plus.

Să beau o bere cu alcool sau fără, o țuică sau pălincă? Mare greșeală! Ponta le taxează cu o treime mai dur înainte de a le bea! Trag de necaz sau de plăcere o țigară? N-am dreptul! Întâi, mă gândesc la acciza mărită artificial și nedrept de Ponta. E vorba de indexarea accizei la un curs leu-euro fictiv, mult mai mare decât cel real.

Am o bijuterie, ți-ai pus o blană? Ascunde-le! Ponta este în dulap, în sertar la taxare!

Pașaport? Taxă mărită.

Divorțezi? E Ponta la taxare! Ponta impozitează tot ceea ce respiră. Cuplurile sunt mai nou taxate cu 500 lei la divorț, pentru prima dată în istoria noastră.

Fug la bulgari ori la mare? Taxă sporită! Taxele de pod au fost majorate și la Giurgeni-Vadul, și la Fetești-Cernavodă.

Vreau să-l dau în judecată pe însuși Ponta de tot răul ăsta! Întâi taxă mărită.

În sfârșit, dau să-mi plătesc taxele locale! Încă o jumulire cu taxe indexate cu cel puțin 16%.

Cum gândește întreprinzătorul?

Am afaceri? Plătesc zecile de taxe noi Ponta. Pierd în medie 8 zile doar cu cozile și procedurile fiscale pe an.

Mașini, arme de vânătoare? Normal, Ponta este peste tot.

Datorii la fisc? Executare silită dacă ești firmă românească. Te păsuiesc dacă ești de la Lukoil. Ba chiar intervine Premierul însuși pentru a ridica după o zi sechestrul impus de procurori.

Ce evaziune fiscală?! Ce 230 milioane euro neîncasați de la LUKOIL?! S-a ales praful în cazul Lukoil de mândria lui Ponta de a fi bun român.

Romania business-ului sau România birocratică? PSD ne dă sincer răspunsul: românul cu salariul mediu va plăti mai mult cu mândrie pentru funcționarea statului ineficient, incapabil să construiască drumuri, scoli sau spitale, cu un ministru al finanțelor incapabil să vorbească.

Cum merge cu „analiza”?

Ioana Petrescu ne explică de curând cum merge cu 'analiza', va să zică cu economia și cu taxele. Țineți-vă bine. Nu știe cât vor fi redevențele care se vor aplica de la 1 ianuarie 2015, nici accizele la anul. Citez din ministrul de finanțe al României, personajul cheie al unui Guvern:

„De aceea am fost să fac acele schimbări în Parlament pe taxa pe construcții speciale, ca ei să facă bugetele pe anul viitor. Până nu termină de analizat, nu o vom face publică, în momentul în care va fi analizată, apoi o voi face publică. Corpul de analiză va analiza, când va fi gata, o vom face publică la timp”.

Haosul din mintea doamnei ministru de finanțe se regăsește în economie. De neștiința ministrului de finanțe, Ioana Petrescu, îl acuz direct pe Victor Ponta. El este principalul responsabil. Economia românească e la fel de bâlbâită ca și logica gripată a doamnei ministru. Cert este un singur lucru: niciun român nu rămâne netaxat de Ponta și PSD.

Record negativ al haosului fiscal

Guvernul Ponta a ratat ani buni de dezvoltare și de creștere economică. În schimb, s-a specializat în cultivarea haosului fiscal. PSD a marcat un record negativ în ultimul deceniu, prin modificarea taxelor și a procedurilor fiscale de 44 de ori. Impredictibilitate record: de aproape trei ori la fiecare două luni.

Ponta a anunțat deja alte taxe noi, cum e taxa pe centrală, fie că e în casă sau în apartament, din 2016. România are nevoie de un buget al dezvoltării, nu de un buget al socialismului primitiv al PSD. România are nevoie de taxe puține și proceduri simple.

A venit rândul românilor să taxeze stâlpii PSD prin votul pentru Iohannis

Românilor le fac o propunere. Le ofer o alternativă la haosul PSD. SCHIMBAREA pentru România LUCRULUI BINE FĂCUT. Cu Iohannis președintele României. Cu votul curat și sincer ca principal impozit pe stâlpii PSD: Dragnea, Duicu, Mazăre,...Ponta. PSD a taxat suficient. Acum a venit rândul românilor să-i taxeze. Țara asta are nevoie de vorbă scurtă și muncă multă, de vorbă scurtă și lucrul bine făcut, de competență, de Klaus Iohannis Președintele României. Daca nu o vom face, nivelul de trai se va înrăutăți și mai tare.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.