Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romgaz a raportat un profit net de 761,6 milioane de lei în primul semestru, în scădere cu 4,9% față de anul precedent

Romgaz

Compania Romgaz a raportat un profit net de 761,6 milioane de lei după prima jumătate a acestui an, în scădere cu 4,9% faţă de profitul net de 800,8 milioane de lei înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Raportului semestrial trimis de companie Bursei de la Bucureşti (BVB).

Romgaz a avut o cifră de afaceri de 2,250 miliarde de lei în primele şase luni ale anului, în creştere cu 2,58% faţă de perioada similară a lui 2020, potrivit agerpres.ro.

Veniturile companiei au fost de 2,258 miliarde lei în primul semestru al anului, mai mari cu 1,11% faţă de veniturile înregistrate în primul semestru al anului anterior. Cheltuielile în primele şase luni au fost de 1,355 miliarde de lei, în creştere cu 5,05% faţă de cheltuielile înregistrate în acelaşi interval al lui 2020, potrivit agerpres.ro.

Profitul net consolidat pe acţiune (EPS) a fost de 2 lei, în scădere cu 5,9% faţă de cei 2,1 lei înregistraţi în primul semestru al anului anterior.

Potrivit raportului semestrial al Romgaz, consumul de gaze naturale la nivel naţional în primele 6 luni ale anului a înregistrat o creştere faţă de perioada similară a anului anterior de aproximativ 8%, în timp ce livrările Romgaz au crescut cu 23,7%. Astfel, cota de piaţă a Romgaz pe piaţa livrărilor de gaze interne din România este de 53%, cu 8,6% mai mare decât cota deţinută în perioada similară a anului trecut.

Producţia de gaze naturale din prima jumătate a anului a fost de 2,519 miliarde de metri cubi, cu 12,2% mai mare decât producţia realizată în perioada similară a anului anterior.

Producţia de energie electrică a Romgaz a fost de 203,08 GWh, mai mică cu 31,21% (92,15 GWh) decât cea realizată în perioada similară a anului 2020. Romgaz deţine 0,67% din piaţa de producţie de energie electrică.

SNGN Romgaz este unul dintre cei mai mari producători şi furnizori de gaze naturale din România, iar acţionarul său majoritar este statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participaţie la capitalul social de 70,0071%.

Începând cu data de 12 noiembrie 2013, acţiunile societăţii sunt tranzacţionate pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi pe

piaţa principală pentru instrumente financiare listate a London Stock Exchange (LSE), sub formă de Certificate Globale de Depozit (Global Deposit Rights - GDR) emise de The Bank of New York Mellon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.