Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roxana Mărăcineanu, ministru al Sportului în Franța, are probleme: s-a pus rău cu Macron

Rencontres
Roxana Maracineanu

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a trimis şefului federaţiei de fotbal din Franţa (FFF), Noel Le Graet, un mesaj de susţinere în contextul disputei acestuia cu Roxana Mărăcineanu cu privire la întreruperea meciurilor în situaţii de homofobie, informează l’Equipe, citând JDDm anunță news.ro.

Le Graet a primit în această săptămână un sms de la Macron.

La câteva ore după ce preşedintele FFF le-a cerut arbitrilor să nu mai oprească meciurile în cazul manifestărilor de homofobie, declaraţii făcute la France Info, Emmanuel Macron şi-a exprimat dorinţa ca “toată lumea să colaboreze” fără “polemici false”.

Poziţia preşedintelui federaţiei a fost calificată rapid drept una greşită de ministrul Sporturilor, Roxana Mărăcineanu. “Poziţia lui Noel Le Graet, care a făcut diferenţa între homofobie şi rasism, este greşită”, a afirmat Mărăcineanu, cerându-i lui Le Graet să îşi asume partea de responsabilitate în lupta împotriva discriminării în general.

Klaus Iohannis, atacuri în rafală la Guvern: Sunt multe de îndreptat după guvernările eșuate ale PSD

La France Info, Noel Le Graet, a declarat că arbitrii nu ar trebui să întrerupă meciurile în cazul unor manifestări homofobe, ci doar dacă există situaţii de rasism sau violenţe. “Este o greşeală să fie oprite meciurile din acastă cauză. Eu aş opri un meci pentru scandări rasiste, asta este clar. Aş opri un joc – şi am dat instrucţiuni – dacă există vreo bătaie, incidente şi dacă există un pericol în tribune. Serviciile de pază ale cluburilor trebuie să le controleze pe persoanele care intră în arenă, există servicii pentru a face astfel încât ca bannerele să dispară în cele mai bune condiţii şi rapid. Nu veniţi la stadion cu bannere, este foarte simplu. Poţi veni la meci ca să susţii o echipă, dar este absolut interzis moral să intri cu bannere. Vom face astfel încât oamenii să nu poată intra cu acestea”, a spus Le Graet.

Întrebat dacă le-a cerut arbitrilor să nu mai oprească meciurile pentru homofobie, el a răspuns: “M-aţi înţeles bine”. Le Graet a precizat că a discutat cu ministrul Roxana Mărăcineanu despre acest subiect. “Sunt în funcţie, iau deciziile care mi se par cele mai bune în interesul fotbalului şi împotriva homofobiei. Nu vreau un conflict cu ministrul”, a adăugat conducătorul FFF.

Noel Le Graet a menţionat şi că trebuie să se facă diferenţa între rasism şi homofobie. “Nu sunt acelaşi lucru. Nu mai avem rasism. În Italia, este rău. Ceea ce ne-a deranjat în ultima perioadă au fost bannerele. Homofobia este o problemă naţională”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.