Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roxana Mînzatu de la PSD, atac dur la adresa Opoziţiei: Guvernele de dreapta au ştiut să echilibreze bugete doar tăind din veniturile celor săraci

psd sigla

Guvernele de dreapta au ştiut să echilibreze bugete doar tăind din veniturile în general ale celor mai săraci, a afirmat luni deputata PSD Roxana Mînzatu. "Prin măsurile criticate amestecaţi capra cu varza şi confundaţi Ministerul Muncii cu Ministerul Finanţelor Publice. Cereţi demiterea unui ministru care a gestionat anul trecut cel mai marte ritm de creştere pe salariul mediu net pe economie - vorbim de o creştere în 2017 cu aproape 17%, iar în sectorul bugetar în buzunarele sectorului bugetar 22% a fost creşterea înregistrată anul trecut. Nu ne mai mirăm de faptul că un partid de dreapta critică şi se dă de ceasul morţii despre o ordonanţă dată de o guvernare de stânga prin care scădem contribuţiile sociale pentru munca românilor şi pentru asigurarea lor şi prin care scădem impozitul de la 16 la 10%. (...) Vă propun să facem un exerciţiu de imaginaţie - haideţi să presupunem că moţiunea simplă depusă astăzi va trece, haideţi să presupunem că s-ar pune în aplicare. Vă spun prima consecinţă: urmare a ceea ce se cere în moţiune - salariile întregului personal medical din România nu ar mai creşte niciunde, nici în net, nici în brut, nici în luna martie, nici altădată", a declarat Roxana Mînzatu, în Camera Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple intitulate "Lia Olguţa Vasilescu - ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale", depusă de Partidul Naţional Liberal, conform Agerpres.

Ea a atras atenţia că "fostul preşedinte al României dădea la un moment dat liber medicilor români să plece, să profeseze în străinătate".

"Astăzi suntem în cu totul şi cu totul într-o altă logică a guvernării. (...) Guvernele de dreapta au ştiut să echilibreze bugete doar tăind din veniturile în general ale celor mai săraci.

În numele celor care cred că democraţia nu poate funcţiona fără o opoziţie puternică şi serioasă, îmi permit un sfat: adunaţi-vă, ieşiţi din zodia neputinţei, a nepriceperii, căci aşa cum aţi guvernat, aşa faceţi şi opoziţie - zero opoziţie", a mai spus social-democrata.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.