Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUȘINOS Ponta și Gabriel Oprea, lideri incontestabili ai absenților în votul la solicitările DNA

oprea ponta

Victor Ponta, Gabriel Oprea si Kelemen Hunor sunt printre liderii de partide care au avut, in ultimul an, cele mai multe absente de la sedintele de plen in care erau votate solicitarile DNA, in timp ce Alina Gorghiu si Vasile Blaga au cea mai buna prezenta, urmati de Călin Popescu Tăriceanu.

In Camera Deputatilor, de la inceputul anului trecut si pana acum, au avut loc 11 voturi in plen pentru incuviintarea solicitarilor DNA in cazul a noua deputati: Elena Udrea (in doua randuri), Theodor Nicolescu, Ion Ochi, Victor Ponta, Ioan Oltean, Catalin Teodorescu, Mădălin Voicu, Nicolae Păun (in doua randuri) si Cristian Rizea, informeaza News.ro.

Citește și: O femeie din 3 se uită la filme porno cel puțin săptămânal: Ce preferințe au în materie de sex

In ceea ce il priveste pe deputatul Victor Ponta, fost lider al PSD si prim-ministru, acesta a participat la numai doua astfel de sedinte de plen: in iunie 2015, cand plenul a decis impotriva urmaririi sale penale, si in februarie anul acesta, cand au fost date voturile privind incuviintarea arestarii si retinerii lui Mădălin Voicu.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a participat la numai trei sedinte, in timp ce in alte doua cazuri a fost in sala la unul din voturile pentru retinere si arestare, insa a parasit plenul la urmatorul. Presedintele UDMR a fost absent la voturile in cazurile lui Theodor Nicolescu, Ion Ochi, Ioan Oltean, Catalin Teodorescu, Nicolae Paun (la primul vot) si Cristian Rizea.

Citește și: SCANDALUL anului în muzică: Cristi Minculescu și Dan Bittman au plagiat / VIDEO

Liviu Dragnea a participat la opt dintre cele 11 sedinte, lipsind de la voturile in cazul Elenei Udrea (din luna februarie 2015), Theodor Nicolescu si Ion Ochi. De la preluarea presedintiei PSD, Dragnea a participat insa la toate voturile privind cererile justitiei.

Liderul PNL Alina Gorghiu a participat la cele mai multe sedinte de plen, lipsind doar la una - cea privind primul vot din cazul lui Nicolae Paun, vot care a fost si invalidat in cele din urma din lipsa de cvorum si reluat o saptamana mai tarziu.

Citește și: Ce a descoperit Dana Grecu despre Carmen Iohannis la Antena 3

Astfel, situatia prezentei in Camera Deputatilor este urmatoarea: Victor Ponta - 2 prezente din 11 (una fiind la votul din cazul sau), Liviu Dragnea - 8 prezente din 11, Alina Gorghiu - 10 prezente din 11, Kelemen Hunor - 3 prezente din 11, plus alte doua cazuri in care nu a participat pana la final.

In Senat, de la inceputul anului trecut si pana acum, au avut loc 8 voturi, in cazul a 6 senatori: Varujan Vosganian, Ion Ariton, Darius Vâlcov, Dan Șova (de doua ori), Gabriel Oprea (de doua ori) si Doina Tudor.

Citește și: Ce trebuie să știi dacă te dor sânii: Sfaturi pentru fete, dar și pentru băieți

Cea mai buna prezenta este a liderului PNL Vasile Blaga, care nu a absentat de la niciun astfel de vot, urmat de liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, care a lipsit doar de la al doilea vot din cazul lui Dan Șova. Călin Popescu Tăriceanu a condus, insa, aceste sedinte ca presedinte al Senatului.

In schimb, liderul UNPR Gabriel Oprea a participat la numai trei voturi - toate trei fiind in sedinte in care se discutau solicitarile in cazul sau. Astfel, Oprea a participat la doua voturi care il priveau, precum si la votul din cazul senatorului PNL Doina Tudor, care a urmat unuia dintre voturile din cazul sau.

Citește și: Monica Macovei dă totul în vileag: Magistraţi cu poliţişti şi cu mafioţi, interlopi, mână în mână

Prezenta in Senat la aceste voturi este astfel urmatoarea: Vasile Blaga - 8 prezente din 8, Călin Popescu Tăriceanu - 7 prezente din 8, Gabriel Oprea - 3 prezente din 8.

In calcularea prezentei in Senat si Camera Deputatilor au fost luati in considerare liderii partidelor parlamentare din ultimul an, in baza calitatii lor de deputat sau senator. Prezentele au fost verificate strict pentru apelurile nominale de dinaintea voturilor cu bile, si nu in baza participarii la sedinta normala de vot final electronic.

Citește și: Traian Băsescu aruncă BOMBA: OUG pentru interceptări este NECONSTITUȚIONALĂ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.