Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruptură între Dăncilă și parlamentarii PSD-ALDE pe minivacanțele bugetarilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputatilor

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, un proiect de lege care introduce în Codul Muncii obligația Guvernului ca până la data de 15 ianuarie a fiecărui an să anunțe în avans pentru bugetari toate mini-vacanțele pe care le vor avea în decursul anului.

Până acum, Guvernul stabilea punctual, pe parcursul unui an, să acorde unele zile libere pentru bugetari în preajma unor zile libere de sărbătoare legală, astfel încât să se facă o „punte” cu weekend-uri, de exemplu, și astfel să apară minivacanțe pentru angajați de câte 4-5 zile.

  • Până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, pentru personalul din sistemul bugetar, zilele lucrătoare pentru care se acordă zile libere, zile care preced şi/sau care succed zilelor de sărbătoare legală în care nu se lucrează, precum şi zilele în care se recuperează orele de muncă neefectuate”, spune proiectul de lege adoptat în Camera Deputaților.

Guvernul nu a fost de acord cu acest lucru și a transmis Parlamentului că există riscul ca bugetarii, în baza deciziei de la începutul anului, să își programeze concedii, după care pot apărea evenimente neprevăzute care să nu facă posibilă respectarea respectivelor zile libere și ar pune în pericol atât vacanțele bugetarilor cât și activitatea administrației publice.

Toți parlamentarii PSD și ALDE prezenți la ședința de plen de miercuri au votat însă pentru proiect, în ciuda opoziției Guvernul Dăncilă pe care îl susțin, și legea merge acum spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Citește și: Episod delicat în Camera Deputaților: Ponta le-a amintit miniștrilor PSD că riscă pușcăria. Olguța Vasilescu: Pe vremea dvs. mi se făcea dosar penal .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.