Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pacienții bolnavi de cancer din Rusia vor fi vaccinați cu 'Sputnik V'

Digi24
Sputnik V vaccin

În Rusia au început testele pentru vaccinul ”Sputnik V”, împotriva coronavirusului, pe pacienții cu afecțiuni oncologice, a anunțat directorul Centrului de Cercetare ”N. Gamaleya”, dezvoltatorul preparatului rusesc, Aleksandr Ghințburg, citat de cotidianul Kommersant.

”Separat, au început testele pe bolnavi de cancer”, a spus omul de știință, pe canalul ”Soloviov Live”, de pe YouTube, scrie vestidinrusia.ro.

Potrivit spuselor sale, în general, oncologia nu este contraindicată pentru vaccinare. ”În prezent, nu există afecțiuni oncologice care să fie contraindicate pentru vaccinare, cu excepția cazurilor când bolnavul face chimioterapie, ia medicamente ce anihilează înmulțirea celulelor”, a explicat Ghințburg.

În același timp, persoanele care au avut Covid-19 trebuie să se vaccineze dacă nu au dobândit mulți anticorpi, a adăugat Ghințburg. ”Cei care au făcut boala, mai bine să verifice existența anticorpilor de protecție. Se poate face. Iar dacă numărul lor este sub un anumit nivel, trebuie neapărat să se vaccineze”, a spus el.

Rusia a înregistrat trei vaccinuri împotriva coronavirusului: ”Sputnik V”, dezvoltat de Centrul ”N. Gamaleya”, ”EpiVakKorona”, al centrului ”Vektor”, din Novosibirsk și ”KoviVak”, al Centrului ”M.Ciumakov”. ”Sputnik V” a fost aprobat în aproximativ 50 de țări ale lumii, menționează Kommersant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.