Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a primit din partea SUA propuneri privind stabilitatea strategică - Care a fost răspunsul Kremlinului

rosbalt.ru
 Serghei Riabkov

Rusia a primit din partea Statelor Unite ale Americii propuneri pe probleme de stabilitate strategică într-o formă informală, iar Moscova le studiază, a anunţat adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Riabkov, în timpul unei discuţii cu jurnaliştii, anunță TASS potrivit Rador Radio România.

"Așa este. Sub forma unui "non-paper". Adică pe hârtie, dar sub forma unui memoriu neoficial" - a declarat Riabkov, comentând informația potrivit căreia Rusia a primit propuneri din partea SUA cu privire la stabilitatea strategică și controlul armelor. Răspunzând la întrebarea dacă Moscova este pregătită să le analizeze, Riabkov a spus: "Asta facem acum într-un format interdepartamental". "Nu există elemente de noutate acolo. Aceasta este o poziție binecunoscută, este doar reunită. O studiem într-o manieră calmă și vom răspunde americanilor la momentul potrivit. În ce formă, este prematur de spus" - a adăugat adjunctul ministrului de externe al Rusiei.

Întrebat dacă acest lucru poate fi considerat un fel de reluare a dialogului, Riabkov a răspuns: "Nu. Ei propun să pună dialogul privind stabilitatea strategică și controlul armelor pe o bază sistematică și să facă acest lucru în mod izolat de tot ce se întâmplă". "Nu suntem pregătiți pentru acest lucru. Pentru că noi credem că fără schimbări în cursul ostil profund fundamental față de Rusia din partea SUA, o revenire la dialogul privind stabilitatea strategică, inclusiv subiectul START (Tratatul de reducere a armelor strategice ofensive) și alte subiecte, în forma în care s-a practicat înainte, este pur și simplu imposibil" - a spus diplomatul rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.