Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a suferit pierderi grele pe frontul din Ucraina: Armata lui Putin, forţată să se regrupeze la Lîman

YouTube
Liman razboi ucraina

Rusia a suferit pierderi grele pe frontul din Ucraina: Armata lui Putin, forţată să se regrupeze la Lîman

Forţele ruse care atacă în zona oraşului Lîman (regiunea Doneţk, estul Ucrainei) au fost nevoite să se regrupeze după ce au suferit pierderi grele, a declarat luni comandantul forţelor terestre ucrainene, Oleksandr Sîrski, în cursul unei vizite pe frontul de est, transmite EFE, potrivit Agerpres.

"După mai multe încercări nereuşite de a străpunge apărarea noastră în zona Lîman, inamicul a suferit pierderi semnificative şi a fost forţat să îşi regrupeze unităţile", a declarat Sîrski, citat pe contul Telegram al Centrului de presă al armatei ucrainene, care relatează într-un comunicat despre vizita sa de pe front.

Pe lângă vizita la soldaţii din Lîman, comandantul ucrainean s-a întâlnit şi cu trupele din oraşul asediat Bahmut

Pe lângă vizita la soldaţii din Lîman, comandantul ucrainean s-a întâlnit şi cu trupele din oraşul asediat Bahmut, situat tot în regiunea Doneţk (est), unde armata din Ucraina apără în continuare partea din oraş care nu a fost încă cucerită de forţele ruse.

Sîrski a declarat că luptele continuă în Bahmut, epicentrul luptelor de pe frontul de est, precizând că acţiunile ofensive ale inamicului au eşuat în unele suburbii ale oraşului. "Cu toate acestea, inamicul nu renunţă la obiectivul său de a încercui Bahmut şi îşi foloseşte toate forţele şi mijloacele în acest scop", a adăugat el.

Rezistenţa ucraineană la Bahmut a permis Ucrainei să zădărnicească ofensiva rusă timp de mai multe luni şi să împiedice extinderea frontului, a afirmat generalul Sîrski. În plus, a adăugat el, Ucraina 'câştigă timp' şi 'distruge cele mai bune unităţi ruseşti' prin apărarea oraşului Bahmut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.