Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Rusia a trecut la un altfel de război: războiul foametei' – care este riscul pentru România (avertisment lansat de un europarlamentar român)

Riscăm să avem de-a face cu fenomene migraționiste severe, transmite europarlamentarul PNL Daniel Buda, după atacul rușilor de la Odesa. Liberalul avertizează că securitatea alimentară e afectată în mod profund în urma unor astfel de atacuri. Trebuie menționat în acest context și faptul că intensificarea atacurilor ruseşti asupra porturilor ucrainene a dus preţul grâului la maximumul ultimelor cinci luni.

„Rusia a trecut la un altfel de război și anume războiul foametei

Rusia a lansat un atac aerian cu drone deasupra Ucrainei, la Odesa, lovind depozitele de grâu și orz din zonă.

Rachetele și dronele au lovit porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniței dintre România și Ucraina.

Porturile Reni și Ismail, aflate pe malul estic al Dunării, au o importanță strategică majoră pentru România și economia sa. Ismail este cel mai mare port la Dunăre din Ucraina și totodată cel mai mare din Delta Dunării.

Potrivit declarațiilor marinarilor români martori, aflați pe partea românească a Dunării, au fost identificate cel puțin 9 drone care au lovit infrastructura portuară a Ucrainei.

Condamn în mod ferm atacul Rusiei, care reprezintă o amenințare nu doar pentru Ucraina ci și pentru România și securitatea noastră!”, a spus europarlamentarul Daniel Buda.

Buda: „Securitatea alimentară e afectată în mod profund!”

„De la începutul războiului, aceasta este cea mai apropiată lovitură de teritoriul României, o distanță de aproximativ 200 de metri, peste Dunăre de teritoriul României.

Securitatea alimentară e afectată în mod profund. În acest context forțele, nu doar la nivel european ci și la nivel mondial trebuie să concure în mod clar către cee ce înseamnă garantarea tranzitului cereale. În caz contrar, riscăm să avem de-a face cu fenomene migraționiste severe!

Mai mult decât atât, Rusia demonstrează, prin aceste atacuri, o dorință constantă de a instaura hegemonie asupra regiunii Mării Negre. Istoria ne învață că nesiguranța și tensiunile în această zonă pot avea consecințe devastatoare pentru stabilitatea regională și pentru întreaga Europă.

Comunitatea internațională trebuie să acționeze ferm și să se opună agresiunilor Rusiei în regiunea Mării Negre”, a spus Daniel Buda, pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.