Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia acceptă excluderea echipei naționale din preliminariile Cupei Mondiale din 2022

cupa mondiala

Federaţia Rusă de Fotbal şi-a retras, la 30 martie, recursul la decizia FIFA de a interzice participarea echipei naţionale în competiţiile internaţionale, acceptând, astfel, excluderea reprezentativei de la Cupa Mondială din 2022, a anunţat, marţi, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), informează AFP, relatează News.ro.

"Procedura va fi închisă în scurt timp”, a precizat TAS, într-un comunicat de presă.

Fotbalul rus a suferit un prim eşec la 18 martie, când instanţa sportivă a refuzat să suspende sancţiunile FIFA în aşteptarea unei decizii pe fond.

Însă federaţia din Rusia îşi menţine procedura împotriva UEFA, care a interzis cluburile şi echipele naţionale în competiţiile europene. RFU speră ca echipa feminină să participe la Euro-2022, competiţie programată, în această vară, în Anglia (6-31 iulie).

"Deocamdată nu a fost stabilit un calendar procedural”, a menţionat TAS.

În plus, tribunalul sportiv a înregistrat un număr mare de noi proceduri împotriva sancţiunilor dictate de forurile internaţioanle după invadarea Ucrainei de către armata rusă.

Federaţiile ruse de patinaj, biatlon, canotaj, rugby şi gimnastică contestă, astfel, excluderea sportivilor lor din competiţiile internaţionale, conform TAS.

"Sbornaia", sfert-finalistă a Cupei Mondiale 2018, organizată în Rusia, nu a putut să participe la play-off-ul de la sfârşitul lunii martie pentru turneul din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie).

Polonia, care trebuia să evolueze în semifinale cu naţionala rusă, s-a calificat fără joc în finala barajului şi a obţinut apoi calificarea la turneul final, după ce a învins Suedia, cu scorul de 2-0.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.