Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia joacă miza istorică: amenzi sau arestări pentru negarea rolului decisiv al URSS în înfrângerea Germaniei naziste

vestidinrusia.ro
Hitler URSS

Senatorii ruși vor discuta despre amenzi pentru negarea rolului decisiv al URSS în înfrângerea Germaniei naziste. Consiliul Federației Rusiei, în cadrul unei reuniuni de miercuri, va lua în considerare o lege care prevede amenzi pentru cetățenii de până la 5 mii de ruble sau arestări de până la 15 zile, precum și amenzi de până la 100 de mii de ruble pentru persoanele juridice, informează Interfax.

Legea completează Codul ofenselor Administrative al Federației Ruse cu un nou articol 13.47:

  • "Încălcarea interdicției stabilite de legea federală de identificare publică a obiectivelor, deciziilor și acțiunilor conducerii URSS, a personalului de comandă și militar al URSS cu obiectivele, deciziile și acțiunile conducerii Germaniei naziste, ale comandamentului și militarilor Germaniei naziste și ale țărilor Axei Europene în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, precum și negarea rolului decisiv al poporului sovietic în înfrângerea Germaniei naziste și misiunea umanitară a URSS în eliberarea țărilor din Europa".

Încălcarea interdicției într-un discurs public, munca demonstrată public, mass-media sau atunci când se postează informații pe Internet, va implica impunerea unei amenzi asupra cetățenilor în valoare de 1 mie până la 2 mii de ruble sau arestare administrativă pentru până la 15 zile, iar pentru funcționari este prevăzută o amendă de 2 mii până la 4 mii de ruble, pentru persoanele juridice - de la 10 mii la 50 de mii de ruble.

O infracțiune repetată va implica o amendă pentru cetățeni în valoare de 1 mie până la 5 mii de ruble sau arestare timp de până la 15 zile, pentru funcționari - o amendă de la 5 mii de ruble la 20 de mii de ruble, pentru persoanele juridice - de la 50 de mii de ruble la 100 de mii de ruble sau suspendarea administrativă a activităților timp de până la 90 de zile.

Autorii inițiativei au fost deputații Partidului Rusia Unită, Elena Yampolskaia și Alexander Jukov, senatorii Alexei Pușkov și Olga Kovitidi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.