Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunță o ruptură 'irevocabilă' cu Occidentul: 'Epoca cooperării constructive s-a încheiat irevocabil'

TASS
Kremlin

Epoca interacțiunii constructive dintre Rusia și țările occidentale este finalizată irevocabil, indiferent de rezultatul războiului din Ucraina, a precizat Alexei Drobinin, directorul Departamentului de Planificare a Politicii Externe al Ministerului rus de Externe, pe site-ul revistei Afaceri internaționale.

"Indiferent de durata și rezultatul operațiunii militare speciale a Federației Ruse în Ucraina (n. r.: așa cum numesc rușii invazia în Ucraina), putem afirma deja că epoca de treizeci de ani de cooperare în general constructivă, deși nu problematică cu Occidentul este finalizată irevocabil", a spus Drobinin, citează TASS.

Potrivit acestuia, situația actuală oferă o oportunitate unică Rusiei de a se elibera în cele din urmă de iluziile „reziduale” și de a scoate Rusia din paradigma "absorbției prietenoase", care a fost reprodusă în mod repetat de „colegii occidentali după 1992”. "Este clar că nu va exista nicio revenire la această situație înainte de 24 februarie în relațiile cu țările din America de Nord și Europa", a adăugat diplomatul.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.