Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia atacă SUA: Este un ȘANTAJ obişnuit din care americanii şi-au făcut o tradiţie

rusia sua

Rusia a considerat - marţi - 'inacceptabil' tonul apelului secretarului de stat american John Kerry care îi ceruse, ca şi regimului sirian, să dea dovadă de reţinere în luptele lor din împrejurimile Alepului, informează AFP, citează agerpres.ro

'De îndată ce au existat progrese reale în luptele împotriva teroriştilor, realizate de guvernul sirian şi armată cu sprijinul nostru, americanii au început să recurgă la metode incorecte, cerând ca noi să încetăm să combatem teroriştii', a declarat ministrul adjunct al afacerilor externe Serghei Riabkov agenţiei RIA-Novosti.

Doliu în lumea științei: Un laureat al premiului Nobel a murit


"Este total nepotrivit', a spus el, acuzând SUA că îi "acoperă' pe rebeli şi pe aliaţii lor jihadişti asediaţi în Alep, marele oraş din nordul Siriei, de forţele regimului sirian. 

John Kerry declarase luni că Rusia şi regimul sirian ar trebui să dea dovadă de reţinere în operaţiunile ofensive la Alep. 

El arătase că atacurile forţelor siriene îi împiedicaseră pe beligeranţi să se întâlnească luni în cadrul proiectului internaţional de tranziţie politică, reuniune stabilită pentru acea dată.

ÎNFRÂNGERE pentru DNA: Magistrații au refuzat să o aresteze, la cererea procurorilor

'Între momentul în care această dată (1 august) a fost anunţată şi astăzi, aproape tot timpul a fost consumat pentru a se încerca să se instaureze o încetare a ostilităţilor care să fie semnificativă', îşi exprimase regretul secretarul de stat. 

'Vom vedea în orele următoare, în zilele următoare, dacă această dinamică poate fi modificată', conchisese el. 

Riabkov a considerat 'ultimatum' aceste declaraţii, calificându-le drept 'şantaj'.

Pe lângă mire și mireasă, la nunți vor fi și agenții fiscali: Decizia luată de ANAF


'A auzi Washingtonul spunând că... următoarele ore şi următoarele zile vor fi decisive este echivalentul unui ultimatum, pe un ton inacceptabil. După părerea mea, este vorba despre un şantaj obişnuit din care americanii şi-au făcut o tradiţie ', a continuat înaltul demnitar rus. 

Washingtonul şi Moscova coprezidează Grupul internaţional de sprijin pentru Siria (GISS), care reuneşte 20 de ţări şi care a stabilit în noiembrie 2015, la Viena, o foaie de parcurs pentru pace, ratificată în decembrie printr-o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU. 

Riabkov a respins, de asemenea, criticile SUA care şi-au exprimat scepticismul asupra deschiderii - anunţată de Moscova - unor coridoare umanitare la Alep de către regimul sirian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.