Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia continuă șantajul la adresa Republicii Moldova. Livrările de gaze naturale în decembrie vor fi reduse cu peste 56% din volumul necesar

BVB
Gaze

Începând cu 1 decembrie 2022, livrările de gaze naturale de la SAP „Gazprom” către Republica Moldova vor fi reduse cu 56,5%, a anunțat secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Constantin Borosan.

Potrivit demnitarului, la data de 21 noiebrie la Kiev s-a desfășurat licitația de rezervare a capacității lunare de transport al gazelor naturale la punctele de interconectare dintre Ucraina și Republica Moldova (PI Grebeniki și PI Oleksiivka), însă nu au fost rezervate capacități adiționale de transport, conform deschide.md.

„La moment, SAP „Gazprom” are rezervate doar capacități anuale ferme zilnice la Operatorul STG Ucraina pentru perioada Octombrie 2022 - Septembrie 2023 în valoare de 5,7 mil. m³/zi, din care pentru PI Oleksiivka - 1,2 mil. m³/zi și pentru PI Grebeniki - 4,5 mil. m³/zi”, menționează Borosan.

În acest sens, la momentul actual capacitățile de transport utilizate sunt cele rezervate la licitația anuală.

„Astfel, începând cu 1 decembrie 2022, livrările de gaze naturale de la SAP „Gazprom” către Republica Moldova vor fi reduse cu 56,5% în luna decembrie 2022, reieșind din volumul de gaze naturale coordonat de SA „Moldovagaz” și SAP „Gazprom” pentru luna decembrie conform Contractului de furnizare a gazelor naturale (189 mil. m³ - malul drept și 217 mil. m³ - malul stâng)”, a precizat secretarul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.