Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia declanșează represalii în cazul lui Navalnâi - Autorităţile au deschis o anchetă penală împotriva unei aliate a opozantului

Stiriletvr.ro
Aleksei Navalnîi

Echipa opozantului rus Aleksei Navalnâi a anunţat vineri că o apropiată a acestuia a fost ridicată în cursul dimineţii de la domiciliul ei din Moscova şi dusă la Comitetul de anchetă, organul rus însărcinat cu principalele anchete penale, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Avocata Liubov Sobol, care l-a vizitat luni pe presupusul agent FSB pe care Navalnâi îl acuză că a fost implicat în otrăvirea lui, în august, este anchetată pentru "violare de domiciliu" şi "ameninţări", a menţionat pe Twitter Ivan Jdanov, directorul Fondului de luptă împotriva corupţiei, organizaţia lui Navalnâi.

Citește și: 'Am adus 300.000 de euro pentru campania din 2009-Situația mea și a soțului permitea', a spus Udrea în fața instanței -A explicat că nu știe nimic despre fapte

Reţinerea opozantei vine după ce luni Navalnâi a publicat înregistrarea unei convorbiri telefonice cu presupusul agent FSB Konstantin Kudriavţev în care acesta din urmă, crezând că discută cu un responsabil al serviciilor de informaţii, spune că serviciile speciale ruse l-au otrăvit pe disident. Autorităţile au calificat convorbirea drept un fals, fără însă a dezminţi că interlocutorul lui Navalnâi era agent.

Navalnâi, căruia la 20 august i s-a făcut rău la bordul unui avion cu care zbura între Tomsk şi Moscova, ulterior fiind transferat la un spital în Germania unde i s-a confirmat otrăvirea cu Noviciok, susţine că a fost otrăvit la ordinele Kremlinului. Autorităţile ruse au negat în mod repetat orice implicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.