Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia folosește infractori și deținuți pentru a controla teritoriile ocupate: ei contribuie la o scădere a eficacității operațiunilor de contra-gherilă (ISR)

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Federația Rusă poate folosi unități formate din prizonieri pentru a controla populația din părțile ocupate ale Ucrainei. Acest lucru contribuie la o scădere a eficacității operațiunilor de contra-gherilă. La astfel de concluzii au ajuns analiștii Institutului American pentru Studiul Războiului (ISR).

În cel mai recent raport, analiștii notează că batalioanele rusești nou mobilizate sunt mai dure pentru populația teritoriilor capturate decât soldații ruși profesioniști sau chiar recruții care au fost supuși unei pregătiri militare formale.

Aceste unități sunt slab instruite și mai puțin profesioniste. Cu toate acestea, tocmai astfel de unități Rusia le atrage pentru a controla populația teritoriilor ocupate.

"Forțele ruse pot folosi din ce în ce mai mult unități substandard, slab pregătite, care, de exemplu, constau din prizonieri, pentru a controla populația din părțile ocupate ale Ucrainei. O astfel de desfășurare ar putea reduce competența autorităților de ocupație și operațiunile de combatere a gherilei și ar putea consolida sprijinul Ucrainei pentru mișcările de rezistență la ocupația rusă", spun analiștii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.