Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia întărește flancul vestic cu trupe din Extremul Orient - O escadrilă de Su-25CM a zburat 7.000 de kilometri până în Belarus

Su-25

O escadrilă de avioane de vânătoare ruseşti de tip Su-25CM a aterizat sâmbătă în Belarus, unde va participa la manevrele militare comune "Hotărârea aliată - 2022", care au provocat iritarea NATO, pe fondul tensiunilor militare cu Ucraina, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Avioanele de vânătoare ruseşti au parcurs peste 7.000 de kilometri din Orientul Îndepărtat, în nord-estul extrem al Rusiei, până la un aerodrom din regiunea belarusă Brest, care se învecinează cu Ucraina şi Polonia, a transmis Ministerul Apărării rus, care nu precizează numărul de avioane Su-25CM care vor participa la exerciţiile forţelor de reacţie rapidă ale Uniunii Statale Rusia-Belarus.

Totuşi, armata rusă a informat anterior că în Belarus se află peste 10 aparate de generaţia a patra Su-35, precum şi sisteme de apărare antiaeriană cu rază lungă de acţiune S-400 (Triumf), care au ajuns vineri la Brest.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a acuzat joi Rusia că a desfăşurat deja 5.000 de militari ruşi la frontiera dintre Ucraina şi Belarus şi că intenţionează să comaseze în zonă până la 30.000 de militari. "Este în mod evident o escaladare o conflictului şi nu o detensionare", a acuzat ea.

În replică, ministrul de externe bielorus, Vladimir Makei, a calificat drept "ridicole" suspiciunile privind atacarea Ucrainei în timpul manevrelor militare comune cu Rusia, care încep la 10 februarie.

"Fantezia privind o agresiune militară asupra Ucrainei de pe teritoriul Belarusului este pur şi simplu ridicolă", i-a transmis Makei subsecretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Karen Donfried, a informat MAE de la Minsk. Makei a deplâns "adevărata isterie" pe care au provocat-o în Occident manevrele militare, al căror caracter este "exclusiv defensiv", potrivit Minskului.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.