Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia intenționează să vaccineze 20 de milioane de persoane în primul trimestru al anului

Inquam Photos / George Calin
vaccinare 3

Rusia intenţionează să vaccineze anti-COVID-19 circa 20 de persoane în primul trimestru din acest an, a informat sâmbătă vicepremierul rus Tatiana Golikova, transmite EFE, potrivit AGERPRES.

"Estimăm că, dacă totul decurge fără probleme, vom implica în acest proces circa 20 de milioane de cetăţeni", a apreciat ea. Până în prezent, "au fost fabricate 7,6 milioane de doze, din care 2,1 milioane au fost trimise regiunilor ruse", a adăugat ea.

Citește și: Raed Arafat: ‘Pentru școli ultima analiză se va face la începutul lui februarie pentru a decide definitiv care va fi abordarea’

Anterior, şefa Agenţiei ruse pentru Protecţia Consumatorului (Rospotrebnadzor), Anna Popova, a dat asigurări că autorităţile sanitare ruse au pentru acest an capacitatea de a vaccina "60% din populaţie", fapt calificat drept "o mare realizare". Totuşi, Popova a avertizat că întreaga campanie de imunizare trebuie organizată în aşa fel încât grosul populaţiei ruse să fie protejat până la toamnă, când numărul cazurilor de îmbolnăviri virale obişnuieşte să crească.

Rusia se află în plină campanie de vaccinare anti-coronavirus cu vaccinul Sputnik V, produs de Centrul Gamaleia, şi - potrivit autorităţilor sanitare - au fost vaccinaţi până în prezent peste un milion şi jumătate de oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.