Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia reacționează după imaginile horor cu decapitarea unui soldat: 'Trebuie să verificați autenticitatea lor' / Kremlinul cere anchetă

vladimir putin dmitri peskov

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, susține că imaginile în care un soldat ar fi fost decapitat sunt „teribile”. Purtătorul de cuvânt al lui VLadimir Putin cere verficarea fiabilității acestor imagini, pentru a înțelege mai bine cine a făcut așa ceva și unde a avut loc.

"În primul rând trebuie să verificați autenticitatea acestor imagini teribile. Desigur, sunt imagini teribile", a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Potrivit acestuia, după verificarea fiabilității, "acest lucru, desigur, poate deveni o ocazie de a verifica dacă acest lucru este așa sau nu, dacă acest lucru a avut loc și dacă a făcut-o, atunci unde și din partea cui", a spus Peskov, conform TASS. "În primul rând, în lumea falsurilor în care trăim, trebuie să verificăm autenticitatea acestei filmări", a mai spus Peskov.

Ucraina a deschis o anchetă

Vă reamintim că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a iniţiat o anchetă în legătură apariţia în mediul online a unei înregistrări video cu execuția brutală a unui soldat ucrainean - transmite, miercuri, agenţia RBC. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru încălcarea legilor și obiceiurilor războiului.

Reacția lui Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut apel la lideri străini să reacţioneze la înregistrarea video de pe reţelele sociale în care este prezentată execuția unui soldat ucrainean de către invadatorii ruşi. Zelenski a subliniat, într-un mesaj video difuzat miercuri, că ocupanţii vor fi trași la răspundere pentru crimele comise.

RBC aminteşte că, pe 11 aprilie, pe o rețea socială, a fost distribuită o înregistrare video în care pare să fie executat un militar ucrainean. Imaginile prezintă momentul în care rușii decapitează un bărbat în uniformă militară ucraineană. Biroul Președintelui Ucrainei a promis că agresorul va fi tras la răspundere pentru faptele sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.