Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se declară încrezătoare în viitorul exporturilor sale de arme, în pofida 'concurenţei neloiale' din partea SUA

rusia sua

Rusia s-a declarat încrezătoare, marţi, în viitorul exporturilor sale de arme, în pofida "concurenţei neloiale" şi sancţiunilor americane, în condiţiile în care Moscova şi-a înmulţit în ultimii ani parteneriatele de cooperare militară, nu fără a suscita critici din partea Occidentului, informează AFP.

"Vom face totul pentru a ne menţine poziţia şi a o întări (...), în pofida restricţiilor legate de pandemie şi demonstraţiilor flagrante de concurenţă neloială cu care ne confruntăm în permanenţă", a declarat Dmitri Şugaev, şeful Serviciului de cooperare tehnico-militar al Rusiei, din cadrul conglomeratului public Rostec.

"Concurenţii noştri, şi în primul rând SUA, încearcă să ne scoată de pe pieţele tradiţionale", a acuzat Şugaev în timpul unei conferinţe de presă. Potrivit lui, Moscova găseşte cu toate acestea "mijloace de a depăşi sancţiunile americane ostile", renunţând, de exemplu, la utilizarea dolarului în contractele sale privind livrările de arme, scrie Agerpres.ro.

Moscova a acuzat în repetate rânduri SUA de "concurenţă neloială" pe piaţa armelor din cauza sancţiunilor adoptate de Washington împotriva furnizorilor ruşi şi presiunilor americane la adresa ţărilor care doresc să cumpere arme ruseşti, printre care şi Turcia, membră NATO, care a achiziţionat sisteme de apărare antirachetă ruseşti de ultimă generaţie S-400.

"Toate aceste sancţiuni au, în cele din urmă, zero efect", a conchis Şugaev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.