Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și Ucraina au căzut la pace în privința exportului de cereale: rolul Turciei și al ONU (Anadolu)

Rusia, Turcia, Ucraina și ONU au pregătit o foaie de parcurs care va asigura funcționarea unui coridor sigur pentru exportul de produse agricole din porturile ucrainene, informează agenția turcească Anadolu, citând surse diplomatice apropiate de negocieri.

Turcia desfășoară contacte diplomatice de ceva timp pentru a forma un mecanism care să asigure livrarea în siguranță a cerealelor din Ucraina pe piețele mondiale, relatează sursele citate. În urma negocierilor părții turce cu reprezentanți ai Federației Ruse, Ucrainei și ONU, a fost pregătită o foaie de parcurs care va asigura funcționalitatea "coridorului cerealelor" sub auspiciile organizației mondiale.

În viitorul apropiat, la Istanbul va avea loc o reuniune a Federației Ruse, Turciei, Ucrainei și ONU pentru a discuta despre exportul de cereale din porturile ucrainene. În acest format sunt planificate să fie luate în considerare aspecte precum ruta, asigurarea, siguranța navei, deminarea porturilor, precum și componența centrului de coordonare.

Centrul de export de cereale creat la Istanbul va reglementa interacțiunea dintre Rusia și Ucraina cu medierea Turciei în coordonare cu ONU, transmite Anadolu. Lansarea centrului de coordonare de la Istanbul va permite exportul a 20 de milioane de tone de cereale din porturile Ucrainei pe piețele mondiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.