Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia va da dovadă de cumpătare, dar nu va uita - Reacția neobișnuit de blândă de la Kremlin

reuters
dmitri medvedev

Dimitri Medvedev, un aliat de rang înalt al președintelui Vladimir Putin, a declarat luni că Moscova va da dovadă de cumpătare ca răspuns la o presupusă discuție interceptată a armatei germane în care s-ar vorbi despre un atac asupra Rusiei, dar nu va uita de asta, notează Rador Radio România.

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a făcut aceste comentarii la un forum al tinerilor din sudul Rusiei - a informat agenția de presă RIA. De asemenea, potrivit RIA, Dmitri Medvedev a declarat că discuțiile de pace cu actuala conducere ucraineană sunt imposibile și că orice nou guvern ucrainean va trebui mai întâi să recunoască „noua realitate” de pe teren pentru ca discuțiile să aibă loc.

 

Cazul care scandalizat Kremlinul

Declarațiile vin după ce redactorul-şef al canalului de stat rus RT, Margarita Simonian, a publicat la sfârșitul săptămânii trecute un fişier de 38 de minute, prezentându-l ca o discuţie între militari germani despre lovituri vizând Crimeea, peninsula anexată ilegal de Rusia în 2014 de Moscova. În înregistrare, participanţii la ceea ce pare a fi o videoconferinţă discută în special despre ipoteza livrării Kievului de către Germania a rachetelor cu rază lungă de acţiune Taurus, care ar fi necesare pentru a permite forţelor ucrainiene să le utilizeze şi eventualul impact al acestora. Participanţii la discuție menţionează în special ipoteza unor lovituri vizând Podul Crimeei ce leagă Peninsula Kerci, în Crimeea, la vest, şi teritoriul Rusiei.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.