Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii au cucerit un punct strategic important: se schimbă punctul fierbinte al frontului (Serviciile secrete britanice)

Kreminna

Serviciile de informaţii ale Armatei britanice au comunicat joi că Rusia a recâştigat parţial controlul în luptele pentru oraşul ucrainean estic Kreminna, după ce trupele sale au fost împinse în afara regiunii la începutul acestui an.

"În anumite puncte, Rusia a avansat mai mulţi kilometri", a comunicat serviciul de informaţii, adăugând că este probabil ca militarii ruşi să încerce să extindă o zonă de securitate şi să recucerească centrul logistic Kupiansk, din Harkiv.

În cursul zilei de joi, forţele ruseşti au lansat o serie de atacuri aeriene în nordul şi sudul Ucrainei, la o zi după ce liderul chinez Xi Jinping a părăsit Moscova, după o vizită de două zile.

Rușii înaintează spre Avdiivka și Maryinka

Federația Rusă își concentrează principalele eforturi pe încercările de a captura complet regiunile Donețk și Lugansk, a informat miercuri Statul Major al Armatei Ucrainei pe contul de Facebook al instituției.

„Inamicul continuă să desfășoare operațiuni ofensive în direcțiile Lyman, Bakhmut, Avdiiv, Marin și Shakhtar. Cele mai aprige bătălii continuă în părțile de sud și de nord ale Bahmut, iar inamicul a desfășurat și acțiuni ofensive în direcția Avdiivka cu scopul de a stabili controlul asupra Avdiivka și Maryinka”, spun ucrainenii.

„Agresorul rus continuă să folosească tacticile sale obișnuite de teroare împotriva populației civile, bombardând zonele populate și infrastructura critică”, se mai arată în raport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.