Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruşii sunt în alertă: Îl caută pe jihadistul care a pus explozibil în avionul prăbuşit în Egipt

isis

Serviciile secrete ruse caută în prezent un jihadist egiptean care a plasat dispozitivul exploziv în avionul Airbus 321 al companiei Metrojet, ce a explodat în zbor pe 31 octombrie 2015 după decolarea de pe aeroportul din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, scrie joi publicaţia The Telegraph.

Respectivul jihadist este un agent de handling (însărcinat cu manipularea bagajelor), care s-a angajat pe acest post la aeroportul egiptean cu puţin timp înaintea comiterii atacului. Conform presei ruse, el a părăsit Egiptul imediat după prăbuşirea avionului şi ar fi fost localizat ultima dată în Turcia. Identitatea sa nu a fost încă dezvăluită. De asemenea, serviciile ruse şi egiptene caută în prezent alţi cinci egipteni bănuiţi de implicare în atacul terorist. Avionul rus, care efectua o cursă charter turistică între Sharm el-Sheikh şi Sankt Petersburg, s-a prăbuşit la 23 de minute după decolarea de pe aeroportul egiptean, toate cele 224 de persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa.

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat imediat atacul şi a publicat ulterior o poză cu dispozitivul exploziv care a fost disimulat într-o doză de răcoritoare. Autorităţile egiptene şi ruse au dezminţit iniţial că jihadiştii ar fi la originea prăbuşirii avionului, dar au admis ulterior implicarea grupării SI.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.