Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruslan Balbek explică planurile SUA de înarmare a Ucrainei

vestidinrusia.ro
fortele militare ucraina sua

Livrările de arme promise Ucrainei de Statele Unite au un caracter ritual și nu pot consolida la modul serios Forțele Armate ale Ucrainei, a apreciat deputatul Dumei de Stat din partea Republicii Crimeea, Ruslan Balbek, citat de Rossiiskaia gazeta.

”Tot ajutorul acesta este praf în ochi”, a spus Balbek pentru RT. ”Toată lumea înțelege perfect că Ucraina nu va primi armament greu din partea SUA, ceea ce înseamnă, a priori, că Ucraina nu este capabilă să constituie o forță militară redutabilă. Americanii speră, însă, că statul ucrainean va fi un element de enervare permanentă a Rusiei. Pentru un astfel de factor, Statelor Unite nu vor precupeți nici instructori, nici livrări simbolice de arme”, scrie vestidinrusia.ro.

Parlamentarul este convins că susținerea acordată Ucrainei de Statele Unite se limitează, ca de obicei, la expresia ”îngrijorare”, dar că SUA nu vor participa la provocări și la operațiuni militare.

Declarația vine după ce șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a afirmat că SUA intenționează să trimită și în continuare anumite tipuri de arme și instructori în Ucraina. Merită subliniat că SUA acordă de mai mulți ani ajutorul militar Ucrainei – atât material, cât și metodologic. Adesea, însă, acest sprijin tehnico-militar ajunge în situații penibile. Spre exemplu, sistemul de rachetă american Javelin, supranumit și ucigașul tancurilor, nu a funcționat în cadrul manevrelor la care a participat personal președintele Volodimir Zelenski. În 2019, SUA au transferat în Ucraina șalupe militare americane Island, dezafectate în America și construite încă în 1988.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.