Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-A AFLAT: Lovitura pe care dorea Dragnea să o dea în PSD cu ajutorul lui Ion Iliescu (surse)

dragnea iliescu

Perioada de după alegerile parlamentare din 2016 a fost cea mai agitată perioadă din punct de vedere politic de după Revoluția din 1989. Lucruri inedite continuă să iasă la suprafață din jocurile politice ale PSD, pe fondul schimbării guvernelor la intervale de șase luni.

Unul dintre cele mai interesante episoade s-a petrecut în iunie 2017. După demiterea Guvernului Grindeanu, prin moțiune de cenzură, Liviu Dragnea era în căutare de premier. Potrivit unor surse politice, liderul PSD dorea să dea o adevărată lovitură de imagine și să-l convingă pe Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, să preia funcția de prim-ministru.

Vezi și: Medicii atrag atenția în Postul Paștelui: Riscurile produselor care înlocuiesc carnea

Pentru a reuși să-l convingă pe Georgescu, fost ministru de Finanțe în Guvernele Văcăroiu și Ponta 1, Liviu Dragnea a apelat la Ion Iliescu. Gestul liderului PSD poate fi văzut ca unul extrem, ținând cont de dorința de depărtare de Iliescu pe care a manifestat-o de la preluarea partidului (nu l-a sunat nici de ziua lui de naștere, ci doar i-a trimis flori).

Dincolo de relația rece dintre Dragnea și Iliescu, surse apropiate fostului președinte afirmă că acesta chiar l-a sunat pe Florin Georgescu. Demersul a rămas însă fără efect, prim-viceguvernatorul Băncii Naționale refuzând oferta lui Dragnea. Georgescu i-ar fi transmis lui Iliescu faptul că nu poate accepta să fie într-o poziție care ar presupune să primească ordine de la Liviu Dragnea.

Ce s-a întâmplat ulterior este deja cunoscut. Liviu Dragnea i-a propus funcția de prim-ministru lui Mihai Tudose, acesta a acceptat, dar povestea s-a reluat după șase luni, cu un nou Guvern.

Vezi și: Combinația surpriză! Uleiul de măsline și sucul de lămâie, efecte extraordinare pentru sănătate și frumusețe

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.