Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a lansat stagiunea mobilă a unteatru - spectacole în Transilvania

festival film

Teatrul unteatru, în colaborare cu Morten Bruun, a lansat stagiunea mobilă, urmând să fie prezentată, în satele şi oraşele din Transilvania, cea mai dezbătută poveste despre saşi.

Potrivit unui comunicat al unteatru transmis, miercuri, AGERPRES, primele două reprezentaţii ale spectacolului "'Legenda din Hamelin'. O posibilă istorie a saşilor", parte din programul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, au fost prezentate la Cisnădioara, pe 24 iunie.

Proiectul urmăreşte să aducă teatrul în zonele cu acces limitat la cultură, valorificând şi promovând diversitatea culturală a Transilvaniei.

"Spectacolul este axat pe un fapt istoric cu prelungiri în mit şi legende locale. Povestea leagă fuga copiilor din Hamelin de întemeierea primelor aşezări ale saşilor în Transilvania", se arată în comunicatul citat.

"'Legenda din Hamelin'. O posibilă istorie a saşilor" este rezultatul colaborării regizorilor Andrei şi Andreea Grosu, prin Secţia germană a Teatrului Naţional "Radu Stanca'' din Sibiu, cu actorii Johanna Adam, Emoke Boldizsar, Theodora Sandu, Fabiola Petri, Benedikt Hafner, Daniel Bucher, Gyan Ros Zimmermann, Eva Frăţilă şi Daniel Plier. Scenografia îi aparţine lui Vladimir Turturica, iar muzica este semnată de Mihai Dobre.

În următoarea perioadă, producţia va mai fi prezentată la Sibiu, Braşov, Sighişoara, Mediaş, Rupea, Şona, Hoghilag, Prod, Porumbacu de Sus, Viscri, Biertan, Richiş şi Cisnădioara.

"Scena călătoare, complet echipată cu aparatura tehnică necesară, va oferi publicului o experienţă artistică inedită. Fiecare popas va marca o întâlnire cu lumea teatrului, dar va lansa şi invitaţia de a descoperi o expoziţie de fotografie cu portrete ale unor artişti cu origini germane. În plus, toţi cei prezenţi la evenimentele organizate în oraşele şi satele lor vor putea interacţiona cu o instalaţie artistică, inspirată din aceeaşi poveste", precizează organizatorii.

Pe termen lung, unteatru îşi propune să aducă teatrul şi în alte localităţi din ţară. Multe dintre producţiile din repertoriu vor fi adaptate pentru acest nou mediu de expunere, iar noi spectacole vor fi create special pentru acest format.

Stagiunea mobilă va fi implementată prin Muzică Bună SRL.

Proiectul este finanţat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, şi beneficiază de 965.709 lei. El va fi implementat în oraşele Bucureşti, Braşov, Sighişoara, Mediaş şi Rupea şi în satele Şona, Hoghilag, Prod, Porumbacu de Sus, Viscri, Biertan, Richiş şi Cisnădioara, având o durată de 18 luni (noiembrie 2022 - aprilie 2024).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.