Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a lansat tehnologia viitorului: dispare problema încărcării mașinilor electrice/ Video

O nouă tehnologie a fost brevetată și instatală pentru încărcarea mașinilor electrice. În Detroit, capitala autovehiculelor din SUA, Strada 14, în Corktown, este prevăzută cu o instalație de încărcare wirelles pentru mașinile electrice.

O serie de bobine de încărcare inductivă au fost montate în asfalt. Acestea pot încărca vehicule electrice aflate în mers pe acea porțiune de drum.

Electreon este compania care a dezvoltat tehnologia wireless de încărcare a mașinilor electrice. Firma a construit un drum similar, în Germania, de aproximativ 2 kilometri. Acea porțiune de șosea e destinată, însă, doar autobuzelor electrice.

În SUA, compania a decis să implementeze această tehnologie pe o porțiune de aproximativ 400 de metri de drum, destinat tuturor tipurilor de vehicule electrice.

 

Cum se încarcă mașinile electrice

Încărcarea se poate realiza atât în mers, cât și în momentul în care vehiculele staționează.

„În momentul în care vehiculul se află pe asfaltul special, se încarcă. Are o bobină secundară sub mașină, care permite încărcarea de la bobina primară, aflată în asfalt”, a explicat Tongur.

Vehiculele electrice trebuie să fie dotate, așadar, cu un receptor special pentru a activa încărcarea. În lipsa acestui receptor, bobinele de încărcare din asfalt nu vor fi activate.

Oficialii companiei au spus că drumurile „wireless” sunt sigure pentru toate tipurile de mașini, pietonii, chiar și animale sălbatice.

Compania americană își propune să folosească datele obținute în urma exploatării acestui drum pentru a perfecționa tehnologia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.