Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a lansat „Școala românească de weekend din Castellon Nicolae Iorga”

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala dezinfectie
Institutul Hispano Român lansează proiectul-pilot „Școala românească de weekend din Castellón Nicolae Iorga”, finanțat de Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect să păstrăm și să promovăm valorile culturale și identitare românești pentru copiii români cu vârsta între 4 si 14 ani, din zona Castellón. În cadrul „Școlii Românești Nicolae Iorga din Castellón” organizăm activități educaționale de limbă, cultură și civilizație românească, de muzică, de pictură și de lucru manual.
Scopul școlii de weekend “Nicolae Iorga” Castellón este de a păstra limba, cultura și tradiția românească în rândul membrilor comunității de români din Castellón.
Având în vedere numărul foarte ridicat al copiilor români născuți în afara României care nu își cunosc originile, nu știu cine a fost Mihai Eminescu, Ion Creangă, nu știu ce a însemnat Marea Unire sau nu cunosc regiunile și județele României, ne propunem ca, prin intermediul atelierelor, să facem cunoscute reperele culturale românești și să păstrăm intact spiritul, originile și valorile noastre.
Contextul sanitar existent a determinat adaptarea cursurilor Școlii „Nicolae Iorga”, acestea desfășurându-se atât în formatul tradițional, cât și în format online, în funcție de evoluția situației actuale, dar și pentru a respecta toate măsurile în vigoare.
Institutul Hispano Român dorește să mulțumească pe această cale Secretariatului General al Guvernului - Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pentru sprijinul acordat, precum și partenerilor externi ai proiectului, în mod special Școlii românești Nicolae Iorga din Liverpool și rețelei de școli Nicolae Iorga din Marea Britanie.
Activitățile noastre se vor desfășura până la jumătatea lunii decembrie a anului 2020.
Scriu acestia pe pagina de facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.