Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a primit ORDINUL. Nominalizarea lui Gabriel Vlase nu are nimic a face cu PSD. Jocul devine și mai complicat

PSD

Nu au trecut nici 24 de ore de când STIRIPESURSE.RO vă anunța că nominalizarea deputatului Gabriel Vlase pentru a fi director al Serviciului de Informații Externe nu a fost rodul unei negocieri cu liderii PSD - DETALII. După deruta inițială - ”Gabriel Vlase este un profesionist și ar face față” - s-a trecut la ”NU a existat nici un fel de consultare și prin urmare nominalizarea făcut de președinte este una toxică”.

Că a existat o surpriză total în Coaliție a recunoscut-o chiar Tăriceanu care într-un moment de sinceritate le-a spus reporterilor că ”M-a surprins, dar nu numai pe mine. Cred că a surprins foarte multă lume. (...) E calificat (pentru funcţie - n.r.). Nu ştiu care au fost criteriile. Nu vreau să spun că nu are calificarea necesară, dar nu vreau să vă ascund că am fost surprins. Cred că şi domnul Dragnea a fost surprins.”

Ambasadorul României în Germania, reacție la ideea suspendării lui Iohannis! Avertisment pentru PSD: 'Va avea efecte'

Comunicatorii PSD au primit ordinul de atac chiar din această seară:NU a fost nici un fel de consultare cu presedintele partidului! Nu a existat nici un fel de consultare în partid! Orice soluție trebuie găsită luată de președintele României împreună cu liderii majorității și nu cu oameni ca Mihai Tudose”.

Este de așteptat ca discursurile din PSD să se radicalizeze peste week-end și nu e exclus un anunț/ordin al lui Liviu Dragnea prin care parlamentarii să fie îndemnați să nu accepte propunerea otrăvită venită de la Cotroceni.

Direcția se vede din ironia lansată la Școala de vară a TSD de la malul mării chiar de președintele PSD, Liviu Dragnea: "Într-adevăr, am primit o adresă de la preşedinte, eu şi Călin Tăriceanu, o propunere pentru SIE. Şi acum, ca să citez un clasic în viaţă: această adresă aduce mai multe întrebări decât clarificări. O să o citesc până o să înţeleg, poate e nevoie să facem o dezbatere pe această temă şi o să vă comunic. Ăsta e răspunsul la întrebarea încă nerostită în legătură cu nominalizarea la SIE", a spus liderul PSD, la Şcoala politică de vară a Tineretului Social Democrat.

'Laura Codruța Kovesi NU VA FI REVOCATĂ de Klaus Iohannis': Strategia președintelui a fost anunțată chiar de la CCR

În context devine tot ma clar că mișcarea surpriză a președintelui Klaus Iohannis are o anvergură mult mai mare. Mihai Vlase are conexiuni foarte puternice pe relația Washington, dar și pe relația Ierusalim. Un vot pe propunerea propunerii președintelui va fi dat chiar săptămâna viitoare. Române de văzut dacă Liviu Dragnea va merge pe o opoziție pe față cu riscul iminent de a arăta adevărata proporție a fracturii din partid sau va marșa de nevoie la propunere cu gândul la o răzbunare ulterioară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.