Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a ridicat carantina de pe cartierul Bendea din oraşul Babadag, anunță autoritățile

https://www.tlnews.ro/
orasul babadag

Autorităţile judeţului Tulcea au decis ridicarea, începând de vineri, a măsurii de carantină instituită în luna aprilie în cartierul Bendea din oraşul Babadag, pe fondul numeroaselor cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

Prefectul judeţului, Alexandru Iordan, a declarat, pentru AGERPRES, că decizia de ridicare măsurii de carantină a fost luată după ce în ultimele zile nu a mai fost înregistrat niciun caz de infecţie cu noul coronavirus.

"Acţionăm în continuare în cartierul Bendea cu forţe ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a verifica persoanele izolate la domiciliu", a precizat Iordan.

Aproximativ 2.500 de persoane care locuiesc în cartierul Bendea au intrat, sâmbătă, 18 aprilie, în carantină, după ce 12 din cele 49 de teste făcute la persoane simptomatice care locuiesc în această zonă au fost pozitive la noul coronavirus.

Citește și: DNA Timişoara stă cu tunurile pe DRPD - Cercetează concursurile de la Direcţie anterioare anului 2019 când a izbucnit dosarul 'PSD Arad'

Decizia a fost luată după ce autorităţile au suplimentat forţele de ordine pentru limitarea deplasării locuitorilor de aici, în condiţiile în care în perioada anterioară aproape 900 de persoane s-au întors din străinătate, iar 191 au fost izolate la domiciliu.

Autorităţile au amintit că mulţi tulceni din acest cartier nu au respectat restricţiile impuse prin ordonanţe militare şi au subliniat că în 148 de case din acest cartier, locuiesc peste 10 persoane în fiecare imobil, la unul dintre ele fiind înregistrate 42 de persoane, ceea ce duce la creşterea riscului de transmitere a virusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.