Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a trezit și papa: Reorganizează Congregaţia pentru doctrina credinţei, după explozia dezvăluirilor despre violurile comise de preoții catolici

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam plecare papa francisc

Papa Francisc a restructurat Congregaţia pentru doctrina credinţei care, în plus faţă de promovarea şi apărarea doctrinei catolice, se ocupă totodată de anchetarea cazurile de abuz din cadrul Bisericii, informează DPA.

De acum înainte, vor exista două departamente în loc de trei, fiecare cu câte un secretar, potrivit decretului papal ''Fidem servare'' (''Păstrarea credinţei''), publicat luni, scrie agerpres.ro.

Decretul separă Congregaţia într-o secţiune doctrinară şi o secţiune disciplinară, conducerea celor două departamente fiind asigurată de două persoane în loc de una singură ca până acum.

Cei doi secretari urmează să-l sprijine pe prefect, liderul Congregaţiei pentru doctrina credinţei, un organism înfiinţat pentru a apăra Biserica Catolică de erezie şi cunoscut iniţial drept Inchiziţia.

Secţia disciplinară se ocupă totodată cu cazurile de abuz.

Potrivit lui Ulrich Rhode, expert în drept canonic, restructurarea este probabil de asemenea legată de faptul că în ultimii ani preocuparea pentru cazurile de abuz sexual a devenit mai importantă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.