Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Să nu ne facem iluzii: Dragnea nu va pleca de bunăvoie!

Cine crede că se poate lupta cu tirania hoților pesediști cu discursuri patetice în Parlament sau cu “moțiuni simple”, greșește profund. Este rețeta perfectă să îi asigurăm lui Dragnea încă mulți ani la putere.

Regimul care conduce România nu este unul democratic. Așa-zisul partid aflat la guvernare, PSD, este, de fapt, o federație de grupări infracționale organizate. Presa este controlată în proporție de peste 90%. Ministerul de Interne, Parlamentul, Guvernul, Curtea de Conturi sau Curtea Constituțională sunt niște instrumente în mâna unui condamnat penal.

 

Cu o asemenea putere abuzivă, gestionată de bandiți, nu poți lupta cu instrumente clasice. Opoziția plătită din bani publici – din Parlament, de la Cotroceni sau din consiliile locale – este însă incapabilă să gândească “outside the box” și să pregătească noi strategii de luptă cu regimul Dragnea. Încă din februarie 2017, am avertizat că liderii opoziției parlamentare și președintele Iohannis ratează uriașa oportunitate deschisă de mitingurile din acea iarnă.

 

PSD nu trebuia lăsat să se regrupeze – ceea ce s-a și întâmplat – ci scos de la putere! Societatea civilă, strada, n-au abandonat și au continuat lupta. Dar, ca de obicei, liderii opoziției parlamentare au stat deoparte și au ratat noi oportunități de a slăbi puterea lui Dragnea:

  • demersurile legale de scoatere în afara legii a PSD, demersuri care au o uriașă susținere populară, au fost demarate de către doamnă care locuiește în Italia. Parlamentarii opoziției, deși au salarii de mii de euro, n-au donat un leu pentru plata avocaților.
  • inițiativa de demitere, prin referendum, a primarului Gabriela Firea a fost complet ignorată de opoziția locală. O mână de oameni curajoși au strâns semnături pentru demitere, în timp ce PNL și USR au asistat pasiv la acest asalt. Motivul pasivității opoziției oficiale? Dispute interne legate de desemnarea viitorului candidat la primărie – mai clar, o bătălie pe un ciolan aflat în curtea PSD.

 

Eu știu că actuala opoziție se uită fericită la prostiile inimaginabile pe care le face doamna din fruntea Guvernului și visează că, gata, a câștigat alegerile.

 

Vă înșelați!

 

E o greșeală pe care nu o veți plăti voi, parlamentarii opoziției – probabil vă veți realege și veți continua să dormitați în zisa Casă a Poporului pe salarii de mii de euro – ci românii. Dragnea, când va vedea că se strânge lațul, va acționa ca un om disperat, care însă dispune de o forță uriașă. De la schimbarea peste noapte a legislației electorale la măsuri de forță, precum închiderea unor publicații, arestarea unor opozanți periculoși sau interzicerea unor candidaturi (cum a pățit Alex Navalnîi în Rusia), orice va fi posibil. Dacă insă ne vom văita și vom aștepta ca drobul de sare să ne pice in cap, dezastrul este garantat.

 

Luptăm cu tirania brutală a unor hoți, e nevoie (și) de o guerilla care să nu-i slăbească nici o secundă. Poporul român a mai pus mâna pe furci și topoare pentru a se apăra de asemenea cotropitori, dar domnii din Parlament și de la Cotroceni au uitat de această lecție a istoriei.

 

 

 

 

 

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.