Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sala polivalentă din municipiu a fost operaţionalizată pentru primirea a 50 de refugiaţi ucraineni

spital sala polivalenta cluj

Sala Polivalentă "Chauncey Hardy" din municipiul Giurgiu a fost operaţionalizată şi dispune de 50 de locuri cu toate toate utilităţile necesare pentru ca refugiaţii ucraineni care ar putea fi direcţionaţi către judeţul Giurgiu să poată locui aici, în condiţii optime, atâta timp cât este nevoie, potrivit Agerpres.

"În contexul conflictului armat din Ucraina, la nivelul judeţului Giurgiu au fost stabilite locaţiile temporare de cazare pentru cetăţenii străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite, care provin din această zonă de conflict şi intră în România.

Printre acestea se numără şi Sala Polivalentă "Chauncey Hardy" din municipiul Giurgiu, care a fost operaţionalizată prin demersurile efectuate de către Instituţia Prefectului - judeţul Giurgiu dispunând de toate utilităţile necesare, de mobilier corespunzător, dar şi de dotări cu obiecte electrice şi electrocasnice pentru ca refugiaţii ucraineni care ar putea fi direcţionaţi către judeţul Giurgiu să poată locui aici, în condiţii optime, atâta timp cât este nevoie.

De asemenea, refugiaţii vor avea acces rapid şi stabil la serviciul de internet pentru a putea lua legătura cu membrii familiilor', se arată într-un comunicat de presă emis marţi de Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu.

În această locaţie au fost pregătite 50 de locuri şi vor mai putea deveni operaţionale, în perioada imediat următoare, încă 50 de locuri.

Echipamentele au fost donate de o companie privată.

Prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au fost aprobate 13 spaţii de cazare pentru refugiaţi în judeţul Giurgiu în moteluri, pensiuni, hoteluri, dar şi la Detaşamentele de Pompieri şi ocoale silvice, care vor putea asigura un număr total de 427 de locuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.