Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salariul minim va crește, dar e în ceață - Violeta Alexandru, precaută în avansarea procentelor: 'Nu dorim să luăm decizii peste noapte'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, marți, după ședința din Consiliul Național Tripatit, că salariul minim va crește și că există trei scenarii în ceea ce privește majorarea acestuia. Ministrul a evitat, din nou, să prezintă procentele în această situație.

„În această săptămână premergătoare ședinței am intrat deja în dialog cu dânșii (reprezentanții sindicatelor și patronatelor – n.r.), cu referire la eventuale analize, studii pe care le-au făcut, evaluări, în ceea ce privește impactul creșterii salariului minim, respectiv a unei formule de calcul, așa cum Comisia Europeană ne și cere, pe care dânșii eventual ar fi putut-o contura. Mi-au pus la dispoziție toate aceste materiale, dincolo de dialogul permanent pe care l-am avut și i-am asigurat că punctele dânșilor de vedere au ajuns la grupul de lucru coordonat de cancelaria primului-ministru. (…) Au luat act de materialul prezentat cu toate argumentele pe care le-am prezentat pentru fiecare scenariu în parte și am convenit asupra analizării acestuia în perioada următoare, astfel încât următoarea ședința a Consiliului Național Tripartit să aibă loc săptămâna viitoare marți”, a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii, conform Mediafax.

BREAKING Medicii legiști au stabilit ALE CUI sunt oasele găsite lângă Caracal

Alexandru nu a prezentant însă procente în ceea ce privește creștere salariului minim, în ciuda faptului că premierul Orban a avansat, săptămâna trecută, un posibil procent de 7,2%.

„Nu dorim să luăm decizii peste noapte sau fără să ținem cont de aceste păreri, nu i-am pus în fața faptului împlinit, ne-am exprimat argumentele într-un scenariu sau altul, i-am rugat să analizeze și să reflecteze, să ne transmită propunerile domniilor lor. În paralele cu această ședința cerută de cadrul legal de a ne consulta în acest format cu partenerii noștri”, a mai precizat Alexandru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.