Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sanatoriul Balnear din Techirghiol cumpără aparatură medicală de 8,3 milioane de euro

capital.ro
turism balnear

Sanatoriul Balnear și de Recuperare din Techirghiol cumpără aparatură medicală de ultimă generație, în valoare de 8,3 milioane de euro, potrivit documentelor publicate de instituție în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP). Nămolul sapropelic şi apă sărată sunt căutate de mulți turiști, potrivit Mediafax.

Reprezentanții unității medicale vor să schimbe aparatura medicală veche cu una nouă, modernă, pentru a spori eficiența și pentru a îmbunătății condițiile pentru pacienții care vin să se trateze la Techirghiol.

„Contractele subsecvente vor fi încheiate semestrial sau ori de câte ori apare o nevoie nouă, cuantumurile valorice ale fiecărui contract subsecvent fiind stabilite în raport cu necesitățile ce fac obiectul contractului și a resurselor financiare pe care autoritatea contractantă le are la dispoziție”, se arată în anunțul publicat pe SICAP.

Achiziția a fost împărțită în cinci contracte, care au fost câștigate, în urma licitației, de patru societăți. Contractele au fost atribuite în 29 noiembrie 2019, iar anunțul câștigătorilor a fost urcat în sistemul electronic de achiziții publice în 26 decembrie 2019.

Aparatura din lotul 1, privind „Robotica medicală”, va avea o valoare cuprinsă între 7,7 și 15,5 milioane de lei, cea pentru „Estetica medicală”, între 2,4 și 4,7 milioane de lei, aparatele de „Recuperare” vor costa între 3,7 și 7,5 milioane de lei, lotul pentru „Imagistică” va costa între 2,3 și 4,7 milioane de lei și, în cele din urmă, lotul pentru „Autoclave” va costa între 137 și 274 mii de lei.

În total, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a semnat contracte cadru între 15,6 și 32,9 milioane lei fără TVA.

La Sanatoriul Balnear și de Recuperare din Techirghiol sunt tratate afecţiuni ale aparatului locomotor (degenerative, abarticulare, inflamatorii, posttraumatice), neurologice, ginecologice (în special sterilitatea secundară), dermatologice (în special psoriazisul cutanat) şi boli asociate (respiratorii, profesionale, endocrine, cardio-vasculare), potrivit informațiilor publicate pe site-ul instituției.

Pentru tratamentul cu nămolul sapropelic şi apă sărată vin, mai ales vara, turiști din țară și din străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.