Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancțiuni absurde - Lucrări de Ceaikovski, scoase din program de Orchestra Filarmonicii din Zagreb. La New York un dirijor rus a fost scos din program

Facebook
Filarmonica Zagreb

Orchestra Filarmonicii din Zagreb a anulat două interpretări din compozitorul rus Piotr Ilici Ceaikovski, care erau programate vineri seară în capitala croată, în semn de solidaritate cu Ucraina după invazia acesteia de către Rusia, informează AFP preluat de agerpres.

''Din cauza noii situaţii din Ucraina, care afectează întreaga lume şi provoacă convulsii teribile, Orchestra Filarmonicii din Zagreb (...) îşi exprimă solidaritatea cu poporul ucrainean şi modifică programul din această seară în consecinţă'', se arată pe site-ul său.

Din cele trei compoziţii care urmau să fie interpretate în Sala de concerte Vatroslav Lisinski, a rămas doar Concertul pentru vioară în Re major.

Celelalte două lucrări au fost înlocuite de unele semnate de Ludwig van Beethoven şi Samuel Barber.

Teatrul Naţional din Zagreb a anunţat că un concert intitulat "Serenada rusă", programat pentru 6 martie, va fi de asemenea anulat, invocând "motive tehnice".

Renumitul dirijor rus Valeri Gergiev, despre care se spune că este un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, a fost scos din programul unei serii de concerte la Carnegie Hall din New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.