Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Săptămâna Filmului Turcesc prezintă la București șase pelicule de marți până vineri

film turcesc

Săptămâna Filmului Turcesc la București debutează marți și programează șase filme din cinematografia turcă, proiectate până vineri la Happy Cinema (Liberty Center) din București, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Festivalul prezintă publicului șase filme din cinematografia turcă: comedii, drame și un film pentru copii. Toate filmele sunt subtitrate în limba română. Intrarea este liberă dar se face pe baza unei rezervări la telefon: 021.211.13.16.

Marți, de la 18.00 rulează ”Platanul / Çınar Ağacı”, o comedie, regizată de Handan İpekçi, și lansată în 2011. Chiar dacă doamna Adviye este pentru copii săi o bătrână morocănoasă care le face viața amară, pentru Barış este bunica preferată. Povestea atrage atenția prin naivitatea limbajului folosit de un copil ce prezintă valorile care țin familia unită. În rolurile principale sunt Nurgül Yesilçay (Sultana Kösem din serialul Secolul Magnific: Sultana Kösem), Celile Toyon Uysal, Deniz Deha Lostar, notează organizatorii.

Miercuri, de la 18.00 este prezentată comedia din 2015 ”Ai Crai, Ai Grai / Kocan Kadar Konuş”, regizată de Kıvanç Baruönü. Filmul, adaptat după romanul omonim al autorului Şebnem Burcuoğlu și avându-i în rolurile principale pe Ezgi Mola și Murat Yıldırım, prezintă povestea lui Efsun, care nu își găsește jumătatea, în timp ce toate femeile din anturajul ei se pregătesc de căsătorie și visează la rochia de mireasă.

Joi, de la 16.00 este proiectat ”Rana Mamei Mele / Annemin Yarası”, o dramă în regia lui Ozan Açıktan. Filmul din 2016 a fost realizat în Serbia, Bosnia și Herțegovina, Croația și Turcia și prezintă povestea bosniacului Salih care își caută familia.

Tot joi, dar de la 18.00 este programat ”Magicianul / Hokkabaz”, o comedie regizată de Cem Yılmaz și Taner Baltacı, în 2006. Filmul prezintă viața lui Iskender ce nu și-a găsit încă rostul în viață, dar este atras încă din copilărie de magie.

Vineri, de la 16.00, este prezentat ”Elixir / İksir”, un film pentru copii de Birkan Uz, din 2014. Pelicula ce îi are în rolurile principale pe cântărețul Keremcem și pe Cansu Tosun reprezintă o premieră pentru cinematografia turcească - este prima data când persoane reale și personaje de animație sunt reunite într-o producție locală.

Ultima peliculă programată în festival este ”Nu-mi spune basme / Bana Masal Anlatma”, o comedie de Burak Aksak, din 2015. Filmul surprinde momentul în care șoferul de microbuz Rıza a întâlnit-o pe Ayperi, iar viața lui a luat o alta întorsatură din acea clipă.

Săptămâna Filmului Turcesc este organizată de Institutul Yunus Emre. Evenimentul este organizat în colaborare cu Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache” al Sectorului 5.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.