Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte familii au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, după ce acoperişul blocului în care trăiesc s-a prăbuşit

Inquam Photos / Octav Ganea
vreme acoperis vant

Şapte familii din oraşul Aninoasa au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele după ce acoperişul blocului în care trăiesc s-a prăbuşit, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, din cauza greutăţii stratului de zăpadă, informează Agerpres.

"În urma incidentului nu au fost semnalate victime, iar familiile afectate şi-au petrecut noaptea la rude sau la prieteni. Un singur locatar a refuzat să fie evacuat", a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda.

Clădirea afectată are o vechime de peste 100 de ani şi se află în administrarea primăriei, care a transformat-o în bloc de locuinţe sociale. Dintre cele 12 apartamente existente, şapte sunt locuite, potrivit reprezentanţilor administraţiei locale.

În zonă mai sunt două blocuri la care există pericolul prăbuşirii acoperişului, iar alte 18, vechi şi ele de peste 100 de ani, au nevoie urgentă de reparaţii.

Citește și: România este la un pas de epidemia de gripă: bilanțul a ajuns la 39 de morți

La jumătatea lunii decembrie a anului trecut, alte trei blocuri vechi din oraşul Aninoasa au fost evacuate din cauza riscului iminent de prăbuşire a acoperişurilor afectate de stratul gros de zăpadă.

Clădirile cu probleme sunt construcţii din anul 1890, afectate din punct de vedere al rezistenţei. Acoperişurile din ţiglă sau tablă au partea de dulgherie putredă, cu elemente lipsă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.