Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sărutul Alinei Gorghiu

Nu e de mirare că acum, în prag de alegeri, liberalii şi-au adus aminte din nou de românii din diaspora. Mă uit la profund revoltata Alina Gorghiu, care tună şi fulgeră supărată că românii din străinătate nu vor putea vota în toamnă şi dacă n-ar suna atât de jalnic strigătul ei disperat, mai că l-aş crede sincer.

Aşa este. Milioane de români nu-şi vor putea exercita dreptul la vot la alegerile parlamentare de anul acesta. Doar că doamna Gorghiu este ultima care ar avea dreptul să se prefacă indignată.

Legea care le îngrădeşte românilor dreptul la vot este creaţia PNL şi PSD. Laboratoarele celor două partide au creat-o pe şest, fără consultare, fără dezbatere, fără o evaluare minimă a impactului, iar astăzi, Guvernul nu face decât să o aplice. O lege complet nefuncţională şi care, dacă nu va fi modificată, va reduce drastic numărul cetăţenilor români care vor vota peste hotare.

Noua lege a votului prin corespondenţă nu permite un lucru esenţial, înfiinţarea de secţii suplimentare de vot, altele decât cele amenajate în cadrul Ambasadelor şi a Consulatelor, decât în condiţii speciale, pe criterii care n-au fost îndeplinite în nicio ţară după ştiinţa mea. Şi parcă pentru a garanta dezastrul, PNL şi PSD au respins anul acesta în Parlament legea votului electronic.

În asemenea împrejurări, şocul în diaspora se va resimţi şi mai puternic în toamnă. În loc sa se înfiinţeze noi secţii de vot, au dispărut şi cele vechi, în loc să se faciliteze votul, prin înregistrarea electronică în Registrul Electoral, noua lege a creat un mecanism birocratic, care mai degrabă îl îngrădeşte.

Imaginaţi-vă cum vor putea vota cei peste 400.000 de cetăţeni români care locuiesc în Germania în doar 3 secţii de vot. În mintea PNL şi PSD, cam atât li se cuvine românilor de aici.

Repet. Legea votului prin corespondenţă a fost asumată public drept un proiect comun al PNL şi PSD. A fost delir mare în Parlament în ziua în care a fost adoptată, liderii celor două partide felicitându-se triumfător, într-o atmosferă de exaltare generală nemaiîntâlnită. Doamna Gorghiu, atât de fascinată de reuşită, n-a putut rezista tentaţiei şi l-a pupat prieteneşte pe Liviu Dragnea. Se întâmpla cu doar câteva luni în urmă. Revin şi întreb. Cam cât de jalnic este strigătul de indignare, evident prefăcut şi mincinos, al Alinei Gorghiu astăzi?content-image

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.