Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase producţii cinematografice vor fi prezentate la Săptămâna Filmului Turcesc

Phoenix
cinema

Şase producţii cinematografice alcătuiesc programul evenimentului Săptămâna Filmului Turcesc, care începe marţi, la ora 17.30, la Happy Cinema din Bucureşti, potrivit news.ro.

Ambasadoarea Turciei la Bucureşti, Füsun Aramaz, directoarea Institutului Cultural „Yunus Emre”, Melda Irem Manti, şi directorului Centrului Cultural „Ştefan Iordache”, Florian Teodorescu, vor participa la deschidere.

Până pe 22 noiembrie, vor fi proiectate şase comedii şi drame şi un film pentru copii.

Primul lungmetraj din serie este comedia „Platanul/ Çınar Ağacı” (r. Handan İpekçi, 2011).

Chiar dacă doamna Adviye este pentru copiii ei o bătrână morocănoasă care le face viaţa amară, pentru Barış este bunica preferată. Povestea atrage atenţia prin naivitatea limbajului folosit de un copil ce prezintă valorile care ţin familia unită. Din distribuţie fac parte Nurgül Yesilçay, Celile Toyon Uysal şi Deniz Deha Lostar.

Miercuri, de la ora 18:00, va rula comedia „Ai Crai, Ai Grai/ Kocan Kadar Konuş” (r. Kıvanç Baruönü, 2015).

Filmul, adaptat după romanul omonim al lui Şebnem Burcuoğlu, cu Ezgi Mola şi Murat Yıldırım în rolurile principale, prezintă povestea lui Efsun, care nu îşi găseşte jumătatea, în timp ce toate femeile din anturajul ei se pregătesc de căsătorie şi visează la rochia de mireasă.

Vezi și: Marcel Vela, START la curățenie! Doi grei din Poliție, EXECUTAȚI dintr-O LOVITURĂ! Schimbări de trupe la vârful MAI

Joi, de la ora 16:00, poate fi vizionată drama „Rana Mamei Mele/ Annemin Yarası” (r. Ozan Açıktan, 2016).

Pelicula ale cărei filmări au fost realizate în Serbia, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia şi Turcia prezintă povestea bosniacului Salih care îşi caută familia. Din distribuţie fac parte Ozan Güven, Meryem Uzerli, Belçim Bilgin, Okan Yalabık şi Bora Akkaş.

Tot joi, de la ora 18:00, va rula comedia „Magicianul/ Hokkabaz” (r. Cem Yılmaz şi Taner Baltacı, 2006).

Filmul prezintă viaţa lui Iskender, un bărbat care nu şi-a găsit încă rostul în viaţă, dar este atras încă din copilărie de magie. Rolurile principale sunt interpretate de Cem Yılmaz, Mashar Alanson şi Özlem Tekin.

Vineri, de la ora 16:00, va rula filmul pentru copii „Elixir/ İksir” (r. Birkan Uz, 2014).

Pelicula, care îi are în rolurile principale pe cântăreţul Keremcem şi pe Cansu Tosun, reprezintă o premieră pentru cinematografia turcească - este prima în care persoane reale şi personaje de animaţie sunt reunite într-o producţie locală.

În aceeaşi zi, de la ora 18:00, va fi prezentată comedia „Nu-mi spune basme/ Bana Masal Anlatma” (r. Burak Aksak, 2015).

Filmul surprinde momentul în care şoferul de microbuz Rıza o întâlneşte pe Ayperi, iar viaţa lui se schimbă brusc.

Institutul „Yunus Emre”, care şi-a început activitatea în 2009, deţine mai mult de 58 de centre culturale în lume. Institutul efectuează studii pentru predarea limbii turce în centrele culturale din străinătate, desfăşoară activităţi culturale şi artistice în scopul promovării Turciei şi oferă sprijin pentru cercetările ştiinţifice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.