Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL de proporții și la Prahova: PSD și aliații reclamă fraudă electorală și solicită renumărarea voturilor

pixabay
boom

Alegerile locale par a fi o epopee fără sfârșit. După scandalul de proporții din București, acum bubuie un scandal și la Prahova, acolo unde ”Alianța pentru Prahova” formată din PSD, Pro România și PPUSL contestă rezultatul alegerilor și arată că este o diferență între procesele verbale care au plecat din secții și ceea ce a ajuns la Autoritatea Electorală Permanentă.

Citește și: HARTA primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ - PNL obţine cele mai multe mandate, în ciuda loviturilor date de USR

”Alianța pentru Prahova a contestat la Biroul Electoral Județean Prahova mai multe nereguli în procesele verbale, în urma numărătorii paralele făcute. Au fost sesizate necorelări între procesele verbale din secțiile de votare și rezultatul afișat pe site-ul AEP, în mai multe secții de votare din județ.

La verificarea site-ului AEP pentru centralizarea rezultatelor votului, am constatat că, la mai multe secții de votare din județul Prahova, au fost inversate voturile între Alianța pentru Prahova și alte formațiuni politice înscrise la scrutinul de duminică.

De asemenea, am solicitat renumărarea voturilor nule, atât pentru alegerea Consiliului Județean, cât și pentru alegerea Președintelui Consiliului Județean Prahova, sesizând un număr nejustificat de mare al voturilor nule.

În cazul în care contestatiile vor fi respinse, vom recurge la instanțele de judecată.

Așteptăm cu interes răspunsul Biroului Electoral Județean, deoarece este necesară o imagine finală foarte corectă a rezultatului scrutinului din 27 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.