Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL imens în Ucraina pentru o rochie. Ar fi mâna lui Putin

O polemică agită Ucraina în legătură cu pagina întâi a ediţiei ucrainene a revistei ELLE, care prezintă o actriţă îmbrăcată într-o rochie portocaliu cu negru, culorile patriotismului rusesc şi semn al ralierii la separatişti în estul ţării, relatează AFP. 

Controversa a izbucnit când afişe publicitare ale numărului viitor, din luna mai şi care ar urma să apară luni, au fost amplasate pe străzi, prezentând o copertă consacrată actriţei americane Michelle Williams. Ea poartă o rochie reiată oranj şi negru, culorile ordinului rusesc Sf. Gheorghe, utilizat de rebelii proruşi. 

Redacţia revistei s-a apărat împotriva acuzaţiei că i-ar sprijini pe separatişti, explicând chiar că a preluat pagina întâi a ediţiei britanice din luna aprilie. 

'Eroina copertei revistei noastre din mai este actriţa Michelle Williams, care poartă o rochie din colecţia primăvară-vară a mărcii franceze Louis Vuitton. Fotografiile, realizate de echipa internaţională a ELLE, provin din ediţia britanică', a comunicat ea pe propria pagină Facebook. 

'Cititorii care au comentat vehement coperta pe reţelele de socializare deduc de aici idei care nu există', a adăugat redacţia acestei reviste în limba rusă, cu un tiraj de 72.000 de exemplare în Ucraina. 

Contactată de AFP, redacţia a precizat că va folosi un sistem de 'copertă dublă', altă imagine suprapunându-se peste precedenta pentru vânzarea la chioşcuri. 

Prezentată pe Facebook, noua copertă o arată tot pe Michelle Williams, dar într-o ţinută alb cu negru. 

'Facem aceasta pentru a evita acţiuni de vandalizare la punctele de distribuire a revistei', a adăugat ELLE Ucraina, precizând că 'o astfel de reacţie nu se explică decât prin politizarea excesivă a societăţii'. 

Mai multe afişe care arătau controversata pagină întâi a revistei au fost retrase deja joi de pe străzile Kievului, a constatat un jurnalist de la AFP. 

Conflictul între forţele regulate ucrainene şi separatiştii proruşi în estul ţării s-a soldat cu peste 6.000 de morţi în decurs de un an şi a divizat profund societatea ucraineană.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.