Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Helsinki - Premierul Sanna Marin, dispusă să facă un test antidrog: Nu am nimic de ascuns

Sanna Marin

Şefa guvernului finlandez, Sanna Marin, a dat asigurări joi că nu are nicio problemă în a se supune unui test antidrog, după ce pe reţelele sociale a fost distribuită o înregistrare video în care apare dansând la o petrecere, înregistrare ce a dat loc unor zvonuri legate de consumul de droguri, transmite AFP.

'Nu am nimic de ascuns. Nu am consumat droguri şi, în consecinţă, nu am nicio problemă să fac un test', a declarat Sanna Marin.

Intens distribuită pe reţelele sociale şi publicată de diferite media, înregistrarea video o arată pe social-democrată dansând fără reţinere împreună cu un grup de persoane.

'Aceste imagini sunt private, au fost filmate în locuri private. Petreceam o seară cu prieteni', a explicat Sanna Marin.

Felul ei de a dansa a fost criticat de unii, care au considerat acest comportament puţin potrivit pentru un prim-ministru, în timp ce alţii au fost de părere că şefa guvernului avea dreptul să se distreze cu prieteni la o petrecere privată.

Zvonuri foarte controversate au circulat în legătură cu afirmaţii ale unor persoane neidentificate cu privire la stupefiante.

Deputatul Mikko Karna din Partidul de Centru, membru al coaliţiei guvernamentale conduse de Sanna Marin, a scris joi pe Twitter că 'ar fi înţelept' ca şefa executivului să se supună 'voluntar unui test de depistare de droguri'.

Sanna Marin a afirmat că la petrecere s-a băut alcool, dar a dezminţit că ea sau alţi participanţi ar fi consumat droguri.

Antti Lindtman, liderul deputaţilor Partidului Social-Democrat (SDP), a declarat într-o conferinţă de presă că premierul are sprijinul acestui grup parlamentar. 'Nu văd o mare problemă în faptul că dansează cu prieteni la un eveniment privat', a spus el.

În ce priveşte testul antidrog, rămâne la latitudinea ei, a adăugat Lindtman.

Sanna Marin, cel mai tânăr şef de guvern din lume la momentul accederii în funcţie în 2019, a fost deja sub focul criticilor pentru petreceri la reşedinţa sa oficială.

În decembrie 2021, a fost criticată pentru că dansase până în zori în timp ce era caz contact la COVID-19.

Un sondaj realizat atunci pentru canalul MTV3 a arătat că două treimi dintre intervievaţi au fost de părere că ieşirea Sannei Marin la petrecere a fost o 'greşeală gravă'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.