Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL la Teatrul Național. Ion Caramitru este acuzat că face afaceri cu un SRL al fiului său

caramitru

UPDATE - Ion Caramitru s-a apărat AICI

Deţinătorii platformei Bilet.ro îl acuză public pe directorul TNB, Ion Caramitru, preşedinte al UNITER, că vinde biletele la Festivalul Naţional de Teatru exclusiv prin firma MyStage Ticketing SRL, apropiată fiilor lui. Din cauza comisioanelor practicate, preţul biletelor a fost mărit, în medie, cu 25%, susţin cei de la Bilet.ro.

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, Ion Caramitru a vorbit despre relaţia contractuală dintre TNB şi Bilet.ro. În opinia deţinătorilor Bilet.ro, directorul TNB „a făcut afirmaţii false” şi îşi exprimă public „îndoielile privind transparenţa recentelor decizii ale lui Ion Caramitru referitoare la iniţierea unei colaborări cu MyStage Ticketing”.

Într-un mesaj postat pe Facebook, cei de la Bilet.ro se întreabă „pe ce principii a fost atribuit contractul pentru vânzarea de bilete la Festivalul Naţional de Teatru (FNT), organizat de UNITER, către MyStage Ticketing”.

Înfiinţată în august 2015, MyStage Ticketing SRL a intrat automat în parteneriat cu UNITER prin Teatrul Nostru SRL, unde asociaţi sunt MyStage Ticketing SRL şi UNITER. „Două luni mai târziu, firma a fost aleasă să se ocupe de vânzarea biletelor la FNT. Punerea în vânzare a biletelor a fost întârziată cu două săptămâni de la data anunţată iniţial din cauza problemelor tehnice apărute. Asociat unic al MyStage Ticketing SRL, Andrei Pericle Negescu, apare ca fiind partener cu Ştefan Caramitru (fiul lui Ion Caramitru) în compania Integrity Investment Partners (conform reţelelor de socializare). O fi simplă coincidenţă de nume?”

Şi acuzaţiile celor de la Bilet.ro nu se opresc aici: „Andrei Caramitru (alt fiu al lui Ion Caramitru) a fost implicat personal în discuţiile tehnice şi de negociere cu banca pentru implementarea sistemului de plăţi on-line (fiind menţinut în copie la corespondenţa myStage.ro cu banca în vara anului 2015). O fi altă coincidenţă de nume? Decizia pentru implementarea sistemului myStage la TNB a fost luată exclusiv de Ion Caramitru, deşi sistemul nu era, evident, pregătit să facă faţă cerinţelor teatrului. Din acest motiv, s-a solicitat firmei care deţine Bilet.ro să continue serviciile până când myStage va finaliza aplicaţia, fapt refuzat de Bilet.ro. Decizia de a implementa un sistem nepregătit o fi fost exclusiv în beneficiul TNB?”.

„Folosirea sistemului myStage nefinalizat a generat haos în interiorul TNB - cozi la casa de bilete ca în anii 2000 - şi a restricţionat accesul publicului la achiziţii on-line pe TNB.ro aproape întreaga lună ianuarie. Contractul de vânzare on-line semnat de TNB cu Bilet.ro era valid până în anul 2018 şi a fost reziliat unilateral de Ion Caramitru fără niciun motiv, deşi încalcă astfel condiţiile contractuale. Decizia introducerii myStage s-a luat în dauna  spectatorilor, care plătesc acum, în medie, cu 25% mai mult pentru comisioane comparativ cu anul trecut. Pentru ce trebuie să plătească publicul aceste sume în plus? Ion Caramitru s-a simţit obligat să-şi justifice decizia de schimbare a sistemului faţă de întregul personal TNB, deşi sindicatul n-a solicitat acest lucru. Gestul ar fi fost admirabil dacă n-ar fi folosit în justificare doar informaţii false, sume umflate şi scoase din context. O fi doar un alt exemplu de manager neinformat? Acestea fiind spuse, nu pot decât să continui să am încredere că justiţia va răspunde la aceste întrebări şi va face lumină şi în acest caz”, se arată în finalul mesajului oficial Bilet.ro.

Deocamdată Ion Caramitru nu a fost de găsit, dar într-un mesaj pentru Ring directorul TMB a promis că va veni cu precizări în perioada următoare.

Astazi Ion Caramitru a sustinut o conferinta de presa in cadrul careia a facut inca o data afirmatii false cu privire la...

Posted by Bilet.ro on Friday, February 5, 2016

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.