Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL mare între premierul britanic și șeful Consiliului European: Ce și-au STRIGAT cei doi

Theresa May

Premierul britanic, Theresa May, şi-a exprimat miercuri regretul după refuzul preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, de a deschide negocieri cu privire la situaţia cetăţenilor britanici expatriaţi în Uniunea Europeană după Brexit, relatează AFP.

Celor 80 de deputaţi britanici care i-au scris pentru a-i cere ca drepturile britanicilor stabiliţi în UE să fie protejate în ciuda ieşirii Marii Britanii din Uniune, Donald Tusk le-a răspuns marţi că negocierile pe acest subiect vor putea începe numai după ce guvernul de la Londra va declanşa oficial procedura de retragere, informează agerpres.ro.

Citește și: ULTIMUL HAL Au făcut SEX în curtea spitalului din Satu Mare / FOTO

"Am sperat (...) că vom putea aborda această chestiune într-un stadiu incipient al negocierilor", a reacţionat Theresa May în plenul Camerei Comunelor, subliniind că este "firesc să ofere garanţii" expatriaţilor.

"Cred însă că reacţia la care am asistat arată cât de judicios este pentru noi să nu oferim garanţii în privinţa drepturilor cetăţenilor din UE care trăiesc în Marea Britanie, pentru că, după cum am văzut, în acest fel i-am abandona subit pe cetăţenii britanici", a adăugat ea.

Citește și: ADEVĂRUL despre fructele pe care le cumpărăm din magazine: Sunt IRADIATE și vechi

Theresa May a refuzat să garanteze drepturile după Brexit celor aproape trei milioane de cetăţeni din UE care locuiesc în Marea Britanie atât timp cât nu există un acord similar pentru cei 1,2 milioane de expatriaţi britanici rezidenţi în UE.

Cu toate acestea, ea a afirmat că îşi doreşte un acord "în stadiu incipient" şi a ridicat chestiunea cu ocazia numeroaselor întâlniri bilaterale cu omologii săi europeni, o dată în plus luni cu omoloaga sa poloneză.

Citește și: SECRETUL de pe Facebook: Introdu acest COD ca să obții asta / FOTO

Potrivit presei, Theresa May caută să avanseze în această chestiune cu ocazia viitorului summit european din decembrie. Deputaţii britanici care i-au scris lui Donald Tusk l-au îndemnat "să rezolve această problemă o dată pentru totdeauna" cu prilejul summitului european prevăzut la Bruxelles la jumătatea lunii viitoare.

Donald Tusk a subliniat însă că "acest lucru ar însemna că negocierile au început în decembrie".

Citește și: Dovedit ȘTIINȚIFIC: Oamenii cu alunițe TRĂIESC mai MULT

După victoria Brexitului la referendumul de la 23 iunie, liderii europeni au repetat că nu vor fi demarate negocierile cu britanicii atât timp cât nu au activat articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, ceea ce Theresa May a prevăzut să facă cel mai târziu la sfârşitul lunii martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.