Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal mare la Timișoara - Obișnuiți să fie Fruncea, sunt grav răniți în orgoliu că orașul lor, Capitală Culturală Europeană, e ultimul după numărul de turiști

Wikipedia
Piata Victoriei Timisoara

Scandal mare la Timișoara - Obișnuiți să fie Fruncea, sunt grav răniți în orgoliu că orașul lor, Capitală Culturală Europeană a ajuns ultimul după numărul de turiști.

Presa locală reproduce date oficiale provenind de la Institutul Naţional de Statistică (INS), privind numărul de turiști care au vizitat diversele județe ale țării noastre în primele șapte luni ale anului.

Cum toată lumea se aștepta ca Timișoara, în anul în care deține titlul de Capitală Culturală Europeană, moștenit de Administrația Fritz de la Administrația Robu, care l-a câștigat în 2016, să fie asaltată de turiști, iar ce se vede în oraș și cifrele statistice oficiale nu arată deloc așa ceva, timișorenii sunt extrem de nemulțumiți.

De fapt, acest eșec, pentru că este evident un eșec și încă unul de proporții, modul în care Administrația Fritz a înțeles să gestioneze onorantul titlu nu face decât să se adauge lungii liste de nemulțumiri pe care Administrația Fritz le-a produs în cei trei ani de mandat și continuă să le producă practic zi de zi, începând chiar din primele sale săptămâni de exercitare a puterii, când, ne amintim, a carantinat orașul, ținându-i, evident fără niciun sens, pe timișoreni sechestrați în case, decizie fără pereche în vreun alt oraș mare al țării.

Continuând, apoi, cu ținerea orașului în frig și fără apă caldă în plină iarnă și cu incapacitatea de a face un cât de mic lucru din mintea sa, tot ce se întâmplă în oraș fiind rod al Administrației Robu, ajuns în acești ani în stadiul de recoltare și cules, ca atare, de Fritz.

Revenind la turism și vorbind despre el în cifre, în primele şapte luni ale anului, doar 185.037 de persoane au vizitat judeţul Timiș în primele șapte luni ale anului 2023.

Asta în timp ce în primele şapte luni ale lui 2019 -ultimul an înainte de pandemie-, numărul vizitatorilor județului Timiș a fost 221.989, deci, cu 20% mai mare! Dar, pe atunci, cu Robu primar, Timișoara era un oraș plin de viață, frumos, curat, sigur, cu o agendă culturală de invidiat, calități care, cum e și firesc, au atras.

La ora actuală, sunt în fața Timișoarei -de fapt, situația e dată pe județe, deci să spunem Timișului- Bucureştiul (1.027.948 turişti), Braşovul (816.417 turişti),

Constanţa (807.978), Clujul (390.993 turişti), Prahova (341.157 turiști), natural, am spune, dar și Bihorul (309.539 turişti), Mureşul (258.442 turişti) și Vâlcea (255.356 turişti)!

E de înțeles cum pică asta timișorenilor, cunoscuți ca fiind cei mai mândri, cei mai orgolioși dintre români!

Vremuri grele se anunță pentru primarul cetățean german Dominic Samuel Fritz, pe care rar mai găsești timișorean care să-l vorbească de bine, prăbușit în sondaje și ajuns, de disperare, cerșetor pe la ușile PSD, doar-doar în alianță cu acesta mai prinde un mandat!

Sursele noastre din USR ne spun că și în partid, la nivel de masă, e tot mai prost văzut, iar la nivel de lideri, unii deja “lucrează” să îi ia locul. Asta, dincolo de aparențe…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.